EȘEC PENTRU ECHIPA DE BASCHET A TÂRGOVIȘTEI

Mihai ROŞOIU
1 0

Academia Phoenix CSU Simona Halep a câștigat duelul de pe terenul formației CSM Târgoviște din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 72-69, în meciul ce s-a jucat sâmbătă, 29 ianuarie, titrează baschet.ro.

Târgoviște: Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru, Irimia

Constanța: Vega, Fota, Voica-Nagy, Mititelu, Rosten

Formația dâmbovițeană a condus în primele cinci minute ale partidei (6-2), de unde Constanța a replicat cu cu câteva puncte la rând și a întors situația de pe tabelă, 7-6, diferența urcând iar la două posesii pentru gazde după perechea împărțită de libere din partea lui Ivan (11-7). Mititelu a dat startul unui run de 8-0 pentru Constanța, terminat cu lay-up-ul lui Beldian pentru 15-11, ecartul fiind de un singur punct între la finalul sfertului inaugural, 17-16 pentru oaspete.

Rosten a mărit avansul Constanței la 21-16, însă Phoenix n-a fost capabilă să puncteze în următoarele patru minute și CSM Târgoviște s-a dus la 26-21 cu puțin sub cinci minute rămase până la pauză. Vega a reușit mai întâi să fie precisă de la linia de fault, apoi de la distanță și se făcea 28-26, Ancuța Stoenescu refăcând un ecart de două posesii pentru Târgoviște (31-26), înainte ca Voica-Nagy să egaleze situația. Vizitatoarele au gestionat mai bine ultima parte a sfertului al doilea și Mititelu a pus cinci puncte la rând pentru 38-33, la pauză intrându-se cu 38-37, informează baschet.ro.

Alexia Dobă a scuturat plasa de două ori la rând din spatele arcului de cerc și CSM Târgoviște conducea cu 46-40, iar apoi liberele Gabrielei Irimia au modificat scorul pentru 50-40. Rosten, Fota și Beldian au făcut ca avansul gazdelor să dispară și Phoenix s-a apropiat la 52-50, ultimul coș al sfertului al treilea fiind reușit de Irimia și Târgoviște era în față, 54-52.

Amfitrioanele s-au menținut la conducere pentru mai multe minute în sfertul decisiv, Rosten restabilind egalitatea la 61-61, după care cu o singură excepție, Constanța a avut puncte în față pe tabelă. Vega și Voica-Nagy au ajutat Phoenix să se ducă la 69-63, de unde Carla Popescu a scăzut ecartul la 69-67, dar oaspetele s-au impus în cele din urmă cu 72-69.

Phoenix Constanța are 8-8 bilanț acum în campionat și etapa viitoare primește vizita Olimpiei CSU Brașov, în vreme ce Târgoviște, care coboară la 4-10, o să aibă rundă liberă, informează baschet.ro.

Ciara Rosten a contribuit cu un double-double la victoria dobrogencelor, 16 puncte și 11 recuperări, iar principala marcatoare a partidei a venit din tabăra adversă, Gabriela Irimia trecându-și în cont 22 de puncte și 12 recuperări.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Percheziții la Titu și Potlogi

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în orașul Urlați, județul Prahova, în orașul Titu și în comuna Potlogi, ambele din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune.Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie a.c., […]