EȘEC LA LIMITĂ PENTRU CSM TÂRGOVIȘTE ÎN CAMPIONATUL DE BASCHET FEMININ

Date:

Formațiile de pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Feminin au câștigat în cadrul etapei a 11-a, misiunea cea mai grea fiind de partea Aradului, în deplasarea de la Târgoviște. Duelul dintre Rapid și U Cluj a fost amânat.

Etapa a debutat sâmbătă, 27 ianuarie, cu întâlnirea dintre Olimpia CSU Brașov și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Campioana a controlat jocul de sub Tâmpa și a obținut a zecea victorie în campionat, după 103-66 (23-12, 28-14, 20-23, 32-17). Brașovul a coborât la 1-10 în urma acestui rezultat.

Doar două jucătoare de la Sepsi n-au putut să marcheze. Masa Jankovic a stat cu 25 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții, Borislava Hristova a terminat cu 21 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, iar Livia Gereben a avut 20 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive. Shalaunda Burney Robinson a fost cea mai eficientă jucătoare de la Olimpia Brașov, cu 25 de puncte și 16 recuperări, în timp ce Maria Ferariu și Ines Corda au urmat-o cu 11, respectiv 10 puncte, scrie baschet.ro, cel mai mare portal de baschet din România.

FCC Baschet UAV Arad a irosit un avantaj de 15 puncte la Târgoviște printr-un sfert trei dezastruos, dar a putut să răspundă bine în actul decisiv și a obținut a opta victorie în 11 partide. Galben-albastrele s-au impus cu 62-59 (19-14, 16-9, 8-25, 19-11), rezultat prin care au trimis formația dâmbovițeană la 4-7.

Andrea Easley a avut 25 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 7/10 de la distanță pentru învingătoare, în timp ce Tereza Vitulova și Taylor Murray au stat cu câte 12 puncte. Juliunn Redmond a totalizat 22 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive și a pierdut 5 mingi pentru CSM Târgoviște, iar Alina Savu Chivu a contribuit cu 13 puncte, 4 intercepții, 2 recuperări și 2 pase decisive.

CSM Constanța a rămas cu bilanț perfect, asemenea lui Sepsi, după victoria fără probleme în fața lui CSM Târgu Mureș. Scorul final a fost 66-24 (20-6, 16-4, 14-5, 16-9) și vicecampioana a trecut la 10-0, iar vizitatoarele au coborât la 1-10.

Annemarie Godri-Părău a stat cu 11 puncte, 4 pase decisive, 4/4 din acțiune și 2/2 la libere, iar Gabriela Irimia a avut 10 puncte și 2 recuperări. Dora Ardelean a fost principala marcatoare a oaspetelor, cu 9 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții și 5 mingi pierdute, titrează baschet.ro.

Duelul dintre Rapid București și Universitatea Cluj a fost amânat, după ce problemele medicale au afectat formația ardeleană.

Campionatul va continua la mijlocul lunii februarie, cu etapa a 12-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...