Eroul căzut la datorie, condus pe ultimul drum cu onoruri militare. VIDEO

0 0

soldat adus la capelaDurere, neputinţă şi disperare! Familia, prietenii şi sute de colegi l-au condus, duminică, pe maistrul militar Laurenţiu Chiru, mort în tragedia aviatică din judeţul Bacău, pe ultimul drum. La slujba de înmormântare, oficiată la Biserica Sfântul Constantin şi Elena din centrul oraşului Titu, au asistat cu ochii în lacrimi colegi, prieteni şi oficialităţi. Armata română a pierdut un mare OM. Oamenii buni mor, spunea lumea. După slujbă, cortegiul funerar format din zeci de maşini, dar şi din cadre militare din tot judeţul, l-au condus pe cel care a fost unul dintre cei mai buni maiştri militari, pe ultimul drum. În cele din urmă, cortegiul s-a oprit la Cimitirul Central, acolo unde maistrul militar Laurenţiu Chiru a fost înmormântat cu onoruri militare.
Maistrul militar Laurenţiu Chiru, mort în tragedia aviatică din judeţul Bacău, s-a întors acasă în sicriu
Vineri seară, sicriul cu trupul neînsufleţit al maistrului militar Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, mecanic de bord, mort, joi, în tragedia aviatică din judeţul Bacău, a ajuns la Titu. Sicriul, care a fost adus din Bucureşti, a fost acoperit cu tricolorul şi a fost transportat la Titu cu un camion militar. De sicriul acestuia nu s-au dezlipit mama şi prietena militarului, ce urma să-i devină soţie în vara acestui an. Doi militari au coborât din camion crucea şi un tablou. Alţi şase militari au purtat pe umeri sicriul maistrului militar Laurenţiu Chiru, acoperit cu steagul tricolor până în incinta capelei Bisericii Sfântul Constantin şi Elena din centrul oraşului Titu. De la Bucureşti către Titu, alături de camionul militar cu care a fost adus sicriul au mai fost un microbuz al MApN, care a transportat cadre militare, mama, sora şi prietena lui Laurenţiu Chiru şi o ambulanţă, cadrele medicale fiind pregătite să intervină în cazul în care cuiva i s-ar fi făcut rău. La Capela din Titu, toţi prietenii, rudele, colegii şi vecinii l-au aşteptat pe Laurenţiu să-i aducă un ultim omagiu. Prietena lui Laurenţiu Chiru este tot cadru militar, iar în vară ar fi trebuit să-i devină soţie eroului căzut la datorie. Tatăl militarului spune că zborul era pasiunea lui încă de mic, când îl însoţea la baza aviatică de la Boteni unde acesta lucra: „Zborul era pasiunea lui. De mic îl luam la unitate şi îmi spunea că o să ajungă la aviaţie. Făcea totul cu pasiune. Am încercat să-l fac să renunţe la zbor, însă acesta era visul lui. Îşi făcea datoria ca la carte. Nu am cuvinte… E greu să vorbeşti în calitate de părinte care şi-a pierdut copilul. Pe 9 este ziua mea, iar el trebuia să vină acasă, sărbătoream în familie. Pe 11 martie este şi ziua fiicei şi ne întâlneam cu toţii. Acum. E greu să vă spun ce s-a întâmplat acolo, cei abilitaţi îşi vor face datoria”, a declarat Mihai Stanciu, tatăl militarului mort. Înmormântarea a avut loc duminică, la Titu, localitatea unde maistrul militar Laurenţiu Chiru a copilărit. Maistrului militar Laurenţiu Chiru a fost un erou la datorie, dar şi în viaţa personală. Laurenţiu Chiru de mic copil a fost un erou care a ştiut să înfrunte greul. La o vârstă destul de fragedă, Laurenţiu a fost părăsit de tatăl natural, iar el a fost crescut de actualul tată. Laurenţiu ar fi trebuit să vină sâmbătă acasă, la ziua tatălui său, însă a ajuns mai devreme, într-un sicriu.
Dumnezeu să îl odihnească în pace. VIDEO

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FC Municipal Târgovişte în Iinie dreaptă

Elevii lui Gigi Manea au dat o replică destul de bună liderului, din B2, Corona Braşov, pe stadionul Metrom. Echipa antrenată de Dan Bona a câştigat cu 3-1 (1-1). Au marcat: Marinescu (min. 43), Chirciu (50), Ştefan (59), respectiv Dragnea (31). Echipa de la poalele Tâmpei este una bine pregătită […]