Eminescu, omagiat şi la Centrul de Prevenire a Criminalităţii

Ş.E.

asociatia comunelor dambovita 02Centrul de Prevenire a Criminalităţii din Târgovişte desfăşoară cu elevii şi activităţi culturale, nu doar de prevenire. Astfel, pentru a marca ziua de 15 ianuarie – ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană I.H. Rădulescu, cu sprijinul Muzeului Naţional al Poliţiei Române şi Şcolile Coresi şi Mihai Viteazul din Târgovişte, s-a organizat o activitate informativ-educativă de care au beneficiat elevi de gimnaziu.
„Au fost prezenţi peste 40 de elevi de la Şcolile Coresi şi Mihai Viteazul, care au cântat şi recitat din creaţia Poetului nepereche. Au fost alături de elevi profesorii Pletea Florina, Bulgăre Mihaela, Stan Niculina -Şcoala Coresi, Cociug Cerasela – Şcoala Mihai Viteazul, inspector şcolar – Ghiţă Tatiana, dar şi inspector şef IPJ – ZEPIŞI Danil.
IPJ s-a implicat în această activitate prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire şi Muzeul Poliţiei Române, pentru că educaţia este extrem de importantă pentru copii şi tineri. De fapt, una dintre cauzele infractionalităţii juvenile este lipsa educaţiei, iar oferirea de alternative – sănătoase – de petrecere a timpului liber intră în responsabilităţile instituţiilor statului”, a declarat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hoţii fură clădirile dezafectate de la Ghirdoveni, cărămidă cu cărămidă. Jandarmii sunt pe urmele lor şi nu-i iartă

Clădiri întregi sunt rase de pe faţa pământului de hoţii de cărămizi şi fier vechi. În ultima vreme, în Dâmboviţa nu prea se mai fură găini, din simplul motiv că lumea nu prea mai creşte la curte astfel de orătănii. În schimb, sunt consemnate din ce în ce mai multe […]