Elevii de clasa a IV-a au susţinut proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale

Elevii claselor a IV-a au susţinut proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale iar joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă.
Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a. Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.
Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai.
Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrări la infrastructura rutieră din judeţul Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa efectuează, prin societăţile comerciale de profil, activităţi la infrastructura rutieră, pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene. Se montează indicatoare rutiere şi elemente pentru siguranţa circulaţiei.Covor bituminos pe DJ 711B, sectorul Cazaci (DJ 722) -DN 71, km 0+000 – 1+815, covor bituminos pe DJ 711D, Potlogi – […]