Elevii contacţi direcţi care refuză testarea nu vor fi primiţi la şcoală timp de 14 zile

Ordinul comun privind regulile din şcoli urmează să fie completat în urma propunerilor de completare primite din teritoriu. Ministerul Educaţiei are patru propuneri, între care interzicerea accesului la şcoală timp de 14 zile pentru elevii care sunt contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate cu COVlD-19 şi care refuză testarea.
Ce propune Ministerul Educaţiei, în baza solicitărilor primite din şcoli, să fie adăugat în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii:
Cei care au fost declaraţi contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate şi care nu au simptome, în situaţia în care refuză testarea, nu vor fi primiţi în unitatea/instituţia de învăţământ minim 14 zile. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, la orele de specialitate din învăţământul vocaţional, precum şi în învăţământul special. Purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să menţină o distanţare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomandă organizarea orelor de educaţie fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măştii). Purtarea măştii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către şi de la locul de efectuare a activităţilor fizice, în vestiare şi până la momentul începerii orei de educaţie fizică, precum şi după finalizarea orei de educatie fizică.
Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiolog-ică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepţia depăşirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.
Elevii din învăţământul special pot face ore cu prezenţa fizică indiferent de scenariul în care se găseşte unitatea de învăţământ preuniversitar, cu excepţia carantinei când desfăşurarea procesului de învăţământ se va face online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA: Ultimele zile pentru depunerea cererilor de plată aferente Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potenţialii beneficiari că, în perioada 08 – 21 februarie 2021, se depun cererile de plată pentru Măsura 14 „Bunăstarea animalelor” -pachetul a) – plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi pachetul b) – plăţi în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR2014 – 2020.Cererea […]