Elevii chiulangii, în atenţia Poliţiei

0 0

Poliţiştii dâmboviţeni au continuat acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Au fost realizate zeci de activităţi preventive şi controale referitoare la modul de acces în astfel de unităţi. De asemenea s-a acţionat pentru prevenirea şi combaterea absenteismului. In cadrul acţiunilor, au fost verificate 52 de persoane şi au fost controlate 18 localuri de alimentaţie publică, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.800 de lei.
Poliţiştii au depistat şapte elevi în timp ce absentau nejustificat de la cursuri, fiind transmise informări către unităţile de învăţământ, în vederea dispunerii de măsuri conform competenţelor.
Totodată, au fost efectuate instruiri cu agenţii de pază de la cinci unităţi şcolare, aceştia fiind instruiţi în special cu privire la reglementarea accesului persoanelor în incinta instituţiilor de învăţământ.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate periodic, întrucât siguranţa în şcoli şi prevenirea absenteismului şcolar reprezintă o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană.
Activităţile stabilite în comun pentru anul şcolar 2016-2017, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi celelalte structuri M.A.I. judeţene cu atribuţiuni în domeniu, respectiv Inspectoratul J udeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vor viza în principal:
– punerea în aplicare şi monitorizarea permanentă a sarcinilor şi măsurilor stabilite prin „Planul Teritorial Comun de Acţiune – cadru la nivelul judeţului Dâmboviţa, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuni-versitar”.
– menţinerea ordinii şi liniştii publice în interiorul şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, prin reglementarea traficului auto şi pietonal, intensificarea patrulărilor şi asigurarea prezenţei active a echipajelor de poliţie sau patrulelor mixte poliţie-jandarmi, poliţie-poliţie locală în perimetrul acestora, inclusiv la începutul şi sfârşitul orelor de curs;
– organizarea de acţiuni punctuale în cooperare cu unităţile şcolare pentru reducerea absenteismului şi abandonului şcolar, consumului de alcool şi a substanţelor cu efect halucinogen de către minori şi descurajarea găştilor de cartier în care sunt implicaţi elevii;
– iniţierea şi derularea unor parteneriate şi protocoale de colaborare cu instituţii publice locale şi organizaţii neguvernamentale în scopul prevenirii delicvenţei juvenile;
– derularea de activităţi preventive menite să conducă la reducerea faptelor cu violenţă comise în zona unităţilor de învăţământ şi în care sunt implicaţi elevii, respectiv.
Aceste activităţi vor face obiectul unor întâlniri de lucru periodice, inclusiv în cadrul Colegiului Prefectural, ocazie cu care, vor fi analizate rezultatele obţinute şi stabilite măsuri de eficientizare a activităţii menite să asigure un climat de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Târgovişte: Secretarul de stat Harry-Ilan Laufer - din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a prezentat programului Start-up Nation România

Amfiteatrul 012 din Corpul B, Parter, din Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte a fost gazda evenimentul de prezentare a programului Start-up Nation România, organizat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Programul Start-up Nation România încurajează dezvoltarea spiritului antre-prenorial pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi […]