Elevi dâmbovițeni clasați pe primele locuri în finala concursului “Știu și aplic”

Date:

La Iași s-a desfășutat  finala națională a Concursului „Știu și aplic”, proiect educațional dedicat tinerilor din învățământul profesional și liceal, ajuns la a 9-a ediție și inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale. Au concurat 290 de elevi din 35 de județe, organizați în 145 de echipe, întrecerea fiind supervizată de  inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu,  reprezentanți ai inspectoratelor teritoriale de muncă din țară și ai  Inspectoratului Școlar Iași.

Proiectul „Știu și Aplic, securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii” este un instrument educativ care, în decursul celor 9 ani de la momentul inițierii, a demonstrat că poate contribui la educarea tinerilor în domeniul SSM, la nivelul învățământului preuniversitar, pregătindu-i pentru piața muncii, din care vor face parte.

Printre câștigătorii ediției de anul acesta s-au aflat și șase elevi dâmbovițeni din cei zece care au reprezentat județul, organizați în cinci echipe, în finalul competiției. Alături de aceștia s-au aflat și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, inspectorii SSM, Amalia Bosnea, Mihaela Spilcă și Ioana Scarlat, care au făcut parte  și din comisia de corectură a probei practice.

Elevii Dâmbovițeni au obținut o clasare pe primul loc, la categoria teoretic superior, Liceul Teoretic „Petru Cercel”, o mențiune III, categoria tehnologic inferior, Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu iar premiul special, categoria Învățământ profesional, a revenit echipei care a reprezentatColegiul Economic „Ion Ghica”.

În prezența inspectorului general de stat, Dantes Nicolae Bratu și a autorităților locale din Iași, câștigătorii au fost premiați și felicitați în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Cu acest prilej, reprezentantul Inspecției Muncii a prezentat cel mai nou material didactic, elaborat de specialiști în sprijinul pregătirii elevilor în domeniul securității și sănătății în muncă, Îndrumar pentru învățământul liceal – volumul I, în care tinerii, viitori lucrători, vor găsi noțiuni de bază în domeniul SSM, explicate într-un limbaj accesibil, esențiale pentru a debuta corect în viața profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...