Elev prins de jandarmi cu bastonul telescopic pe coridorul liceului

Jandarmii care se aflau în patrulare în zona unui liceu din municipiul Târgovişte au fost sesizaţi de către un agent de ordine despre faptul că un tânăr care se află în incinta unităţii şcolare are asupra sa un baston telescopic.Având în vedere aspectele semnalate, jandarmii sau deplasat în zona indicată, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că tânărul, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a, avea asupra sa un baston telescopic în lungime de aproximativ 65 cm, pe care pretindea că îl foloseşte pentru autoapărare.Jandarmii au întocmit tânărului actele de sesizare pentru fapta de „port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice”, care au fost înaintate spre competenţă soluţionarea organelor abilitate.
În orice Regulament de ordine interioară al unei unităţi şcolare se stipulează clar:
1. Elevii trebuie să aibă o atitudine cuviincioasă, colegială. Niciunui elev nu-i este permis a face din naţionalitatea, religia, starea socială sau familială a unui coleg, obiect de jignire şi insultă.
2. Elevii datorează respect cadrelor didactice, personalului administrativ, atât în şcoală, cât şi în afara ei. Abaterea de la aceaastă normă se sancţionează cu scăderea notei la purtare.
3. În unitatea şi spaţiile de învăţământ le sunt interzise elevilor activităăile de organizare şi propagandă politică, precum şi prozelitism religios sau cult, şi cele ce încalcă normele generale de moralitate.
5. În unităţile şi spaţiile de învăţământ, elevilor le este interzis fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi stupefiante (droguri sau produse etnobotanice), în incinta şcolii sau în apropierea acesteia. Elevilor găsiţi în aceste situaţii, li se va scădea nota la purtare.
Consumul sau comercializarea de stupefiante intră sub incidenţa legii şi se pedepseşte ca atare.
7. Este interzis elevilor să introducă în şcoală animale, arme sau obiecte contondente, substanţe toxice, explozivo-pirotehnice, iritante-lacrimogene sau uşor inflamabile, publicaţii cu caracter obscen sau instigator. Se interzice, totodată, practicarea jocurilor de cărţi, de orice fel, în incinta şcolii.
8. Elevii din învăţământul liceal beneficiază de libertate de informare şi exprimare. Exerciţiul acestor libertăţi nu poate aduce atingerea procesului de învăţământ şi nici a drepturilor celorlalţi elevi sau a cadrelor didactice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tânăr rătăcit în pădure găsit de jandarmi şi pompieri

Mai bine de 11 ore jandarmii şi pompierii au căutat un tânăr de 23 de ani din comuna Ludeşti. În urma unei solicitări telefonice prin SNUAU 112, jandarmii dâmboviţeni s-au deplasat în satul Potocelu, comuna Ludeşti pentru căutarea unui tânăr cunoscut cu afecţiuni medicale, care s-a rătăcit în zona împădurită […]