Electrica a încheiat cu succes procesul de fuziune a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului

COMUNICAT DE PRESĂ

 • Electrica a încheiat cu succes procesul de fuziune a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului
 • Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noua companie devine Distribuţie Energie Electrică Romania SA (DEER)
 • DEER devine cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, cu o acoperire de 40-7% din teritoriul României
  BUCUREŞTI, ianuarie 2021 – Electrica anunţă finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobţie a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuţie Energie Electrică Romania SA (DEER).
  Fuziunea prin absorbţie a societăţilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administraţie al Electrica S.A. în şedinţa din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.
  Prin fuziunea Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud şi a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuţie Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, reprezentând 40,7% din teritoriul României şi va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, Grupul Electrica a parcurs un pas important prin care se adaptează cerinţelor consumatorilor, oferindu-le servicii care să acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora.
  „Prin implementarea fuziunii celor trei societăţi de distribuţie din cadrul Grupului se vor obţine beneficii pe termen mediu şi lung pentru toate părţile interesate. Este un proiect major care ne va permite efici-entizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizării principalelor procese de business, precum şi îmbunătăţirea performanţei operaţionale în vederea creşterii calităţii serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.
  DEER este responsabilă pentru distribuţia energiei electrice în următoarele judeţe: Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Brăila, Galaţi şi Vrancea.
  La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Zalău, Braşov, Sibiu, Alba lulia, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Brăila, Galaţi, Buzău, Târgovişte şi Focşani.
  Obiectivele principale ale strategiei definite pentru segmentul de distribuţie au în vedere optimizări pe trei dimensiuni: performanţa operaţională, calitatea serviciilor şi optimizarea costurilor la consumatorul final.
  La acestea se adaugă şi direcţiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea reţelelor de distribuţie pentru a face faţă provocărilor tranziţiei energetice.
  Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 4,39 miliarde lei investiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii au verificat 105 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranţă pentru călători

Acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă.Poliţiştii din cadrul lnspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat noi acţiuni, sub autoritatea lnstituţiei Prefectului şi împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele […]