EI SUNT CEI MAI BUNI MARCATORI AI LIGII A III A

Mihai ROŞOIU
0 0

Liga 3 a intrat în vacanţă până la începutul lunii martie, liderii celor cinci serii fiind Aerostar Bacău, Progresul 1944 Spartac, ACS Petrolul 52, ACS Şirineasa şi AS FC U Cluj. Însă niciuna dintre ocupantele primului loc nu a reuşit să ofere şi cel mai bun marcator al turului, această onoare revenindu-le celor de la FCSB 2 şi Metalurgistul Cugir, echipe aflate în afara podiumului în seriile lor.
Primul loc în clasamentul general al celor mai buni marcatori din Liga 3 la finalul turului le-a revenit lui Daniel Benzar (FCSB 2) şi Andrei Făgărăşanu (Cugir), ambii cu câte 14 reuşite, cei doi jucători înscriind fiecare de câte trei ori de la punctul cu var. Dacă satelitul grupării din Liga I a ocupat locul 7 la finalul turului, la 11 puncte de lider, în schimb gruparea din Alba a ratat podiumul la golaveraj, în favoarea celor de la Industria Galda, aflându-se la opt puncte în spatele ocupantei primului loc din seria a cincea.
Făgărăşanu a marcat jumătate din golurile echipei
Golgeterul cugirenilor a ajuns vedeta echipei după ce antrenorul Călin Moldovan a decis să îi schimbe postul pe care juca. Sosit în vară de la Cetate Deva, mijlocaşul de bandă Andrei Făgărăşanu a fost reprofilat ca atacant, din lipsă de soluţii în avanposturile cugirenilor, după ce Stoianof a plecat, iar negocierile cu Luduşan au rămas fără rezultat.
Făgărăşanu a reuşit să înscrie mai mult de jumătate dintre golurile echipei sale, Metalurgistul încheind turul cu un total de 27 de reuşite. Golgeterul cugirenilor a marcat în opt din cele 13 partide în care a evoluat, reuşind o triplă şi patru duble, dar şi trei meciuri cu câte un gol.
Benzar, singurul jucător
cu cinci goluri în acelaşi meci
Cel mai mic dintre fraţii Benzar care evoluează pentru FCSB a evoluat doar de şapte ori pentru „satelit”, reuşind o medie de două goluri pe meci, cele 14 goluri marcate reprezentând fix o treime din totalul echipei la finalul turului. Integralist de şase ori pentru echipa satelit, Daniel Benzar a marcat în cinci dintre meciurile în care a intrat din primul minut.
Recordul personal al mijlocaşului născut la Timişoara, dar şi al întregului tur din Liga 3, a fost de cinci goluri într-un singur meci, cel din etapa inaugurală, câştigat de echipa sa cu 10-2, pe terenul Deltei Dobrogea. Benzar a fost la un pas de a-şi egala performanţa în runda a noua, când a marcat de patru ori în poarta nou-promovatei Agricola Borcea. Numărul mic de prezenţe pe teren în turul campionatului a fost cauzat de convocările la prima echipă, acolo unde a evoluat de zece ori în campionat şi a marcat două goluri.
16 jucători au marcat de cel puţin 10 ori
La doar un gol distanţă de cei doi lideri ai clasamentului general al gol-geterilor turului eşalonului al treilea sau aflat cei mai buni marcatori ai Aerostarului şi Progresului Spartac, două dintre campioanele de iarnă din Liga 3. Băcăuanii l-au avut ca reprezentant pe Cătălin Vraciu, care a venit la Aerostar în vară, de la ACS Poli, în timp ce bucureştenii au intrat în top cu purtătorul banderolei de căpitan, Ciprian Stanciu, ambii înscriind de câte cinci ori de la punctul cu var. Atacantul Aerostarului ar fi putut termina turul la egalitate cu Benzar şi Făgărăşanu, dar a ratat un penalty în derby-ul cu Suporter Club Oţelul, meci câştigat de gălăţeni cu 1-0.
Clasamentul general al celor mai buni marcatori în turul de campionat mai cuprinde alţi 12 jucători care au marcat de cel puţin 10 ori în prima parte a sezonului. Babei (KSE) şi Fotescu (Axiopolis) s-au oprit la cota 12, în timp ce patru jucători din seria a doua, Clătinici (Înainte Modelu), Bucă (Unirea Slobozia), Adrian Voicu (Voluntari 2) şi Nechita (Progresul Spartac) au marcat de 11 ori. Sursă: frf.ro
Seria a treia şi a patra s-au oprit la cota 10, acolo unde au ajuns doi, respectiv patru jucători. Arnăutu (Petrolul 52) şi Ştefan Cîrjan (Domneşti) au fost cei mai buni marcatori din seria a treia, în timp ce clasamentul seriei a patra i-a avut în frunte pe Sulea (Cermei), Baranyi (Ghiroda), Alexandru Popescu (CS U Craiova 2) şi Bozian (CSM Lugoj).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIŞAN EVITĂ SĂ VORBEASCĂ DESPRE PROBLEMELE VOLEIULUI ROMÂNESC

Ca la fiecare sfârşit de an, preşedintele Federaţiei Române de Volei (FRV), Gheorghe Vişan, oferă pentru AGERPRES un interviu în care analizează ce s-a petrecut de-a lungul ultimelor 12 luni în sportul pe care îl conduce. Conform lui Vişan, în 2017 voleiul românesc a avut rezultate pozitive, remarcabilă fiind participarea […]