Educație: Semestru nou, reguli noi! Oarecum ilogic, prezența fizică la cursuri va fi condiționată inclusiv de gradul de ocupare a paturilor din secțiile COVID!

0 0

Luni începe Semestrul II al anului școlar 2021-2022 iar cursurile în școli și licee se vor face cu prezență fizică sau vor trece în online după reguli noi. Potrivit unei decizii adoptate  de către Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă,  ministerele Sănătății și  Educației vor fi abilitate să emită un ordin comun, care să condiționeze trecerea la cursuri online de numărul de paturi  libere din secțiile covid din  județe. Practic se va trece la activitate online la nivelul tuturor unităților  de învățământ preuniversitar în județele în care rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților COVID este mai mare de 75%. Punctual, suspendarea cursurilor cu prezență fizică va surveni atunci când într-o clasă au fost confirmate 3 cazuri COVID, față din acele județe în care rata de ocupare a paturilor de  un singur caz COVID cum era în prezent.

Decizia CNSU:

Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale.

e) suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

În concluzie, toate școlile și grădinițele din România vor funcționa cu prezență fizică de luni, când începe semestrul al doilea, după  regulile noi, fiind  eliminat criteriul ratei de vaccinare de 60% a personalului din școală.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Instituțiile publice n-au voie să mai ceară cetățenilor copii după avize emise de administrațiile locale

Potrivit unei legi publicată din noiembrie în Monitorul Oficial și care își produce efectele începând cu ianuarie 2022, persoanele fizice nu vor mai pierde timp încercând să obțină copii după diferite documente pe care statul le are deja, copii care erau solicitate de alte instituții publice avizatoare.Conform actului normativ „se […]