Educarea populației în situații de urgență

Date:

FII PREGĂTIT pentru situații de urgență! La data de  1 martie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență a relansat noua Platformă Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, singurul și unicul canal de informare a populației în situații de urgență.

Noua platformă de educare a populației are de astăzi o nouă înfățișare, este adaptată cerințelor internaționale, este modernă și mai mult de atât, este configurată  pentru a fi ușor de navigat inclusiv pentru mai multe categorii de populație, chiar și pentru copii.

În afară de design-ul atrăgător, experiența de “user friendly” pe care site-ul o propune, informațiile prețioase salvatoare de viață rezultate din ghidurile deja bine cunoscute, DSU face un nou pas inovator și iată ca astăzi, după aproximativ un an de configurări speciale, fiipregatit.ro integrează componenta de inteligență artificială, și anume folosirea CHAT GPT pentru situații de urgență. 

Chat  GPT adaptat situațiilor de urgență aduce practic o nouă și modernă formă de a interacționa cu cetățeanul. Vorbim, așadar, de o nouă metodă  de a interacționa cu populația, ca parte din obiectivul DSU de a pregăti cetățenii în fața dezastrelor și de a mai face un pas în creșterea consolidarea rezilienței societale. 

Din datele pe care le deținem, această funcționalitate este unică nu numai la nivel țării noastre, cat și la nivel mondial.  Totodată, informațiile salvatoare de viață vor fi adaptate si reprezentate pe site și pentru categoriile vulnerabile care, mai mult ca oricine au nevoie de sprijin suplimentar. 

Educarea populației în situații de urgență reprezintă un semn de civilizație al unei societăți. Ea trebuie să continue și să se adapteze cerințelor societății mereu în transformare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...