“Economia socială în era digitală”

Date:

Îmbinarea digitalizării, formării profesionale și a economiei sociale reprezintă cheia unei viitoare societăți mai incluzive.Aceasta a fost concluzia dezbaterii “Economia socială în era digitală”.

Temele principale au vizat digitalizarea, posibilitatea utilizării instrumentelor digitale în viața economică, socială, dar și formarea profesională în era digitală, subiecte la care participanții au contribuit cu idei inovatoare de acțiune.

S-a subliniat faptul că se află în dezbatere Strategia pentru Tineret, care conține 630 de măsuri pentru tinerii din România, printre care se află și: cursuri de digitalizare pentru tineri, cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru tinerii din mediul rural și din zonele defavorizate, dar și crearea de locuri de muncă.

“Analizăm în această perioadă posibilitatea ca tot ceea ce oferă economia socială să se poată valorifica în susținerea doamnelor care se află în locuințele protejate. De asemenea, ne gândim și la tinerii instuționalizați ajunși la 18 ani, care doresc să părăsească sistemul de protecție specială.”, a declarat doamna Anca Minodora Costin-Hendea. Domnia sa a reiterat deschiderea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în colaborarea cu toate celelalte ministere implicate în găsirea celor mai bune soluții în acest domeniu.

Apreciem faptul că acest eveniment a fost o platformă constructivă de dialog, care a reunit profesioniști, decidenți politici, reprezentanți ai mediului de afaceri și beneficiari ai sistemului de economie socială. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...