ECHIPELE DIN LIGA I VOR FI NEVOITE SĂ-ŞI FACĂ FORMAŢII DE FOTBAL FEMININ

Mihai ROŞOIU
0 0

Comitetul Executiv al FRF a aprobat miercuri, 3 iulie, măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermdiul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Naţional Liga I.
Astfel, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.
Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.
De asemenea, reforma va continua şi în următoarele sezoane, astfel: Sezonul 2021-2022:
” Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
” Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul
Naţional U15
” În ambele situaţii se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competiţiile în care evoluează
Sezonul 2022-2023
” Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Naţional
U15
” Înregistrarea a minimum 15 jucătoare
U13
” Înscrierea unei echipe de Campionatul Naţional de Senioare
” Pentru toate cele trei situaţii prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum şi la junioare * Echipa de senioare va evolua în Liga 3 în cazul în care nu există un protocol de colaborare semnat. Dacă acesta există, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin.
Prin această decizie, Federaţia Română de Fotbal doreşte continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România şansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competiţiilor şi să aducă beneficii pe termen lung echipelor naţionale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacă rămâne în Liga I în următoarele sezoane, CHINDIA, OBLIGATĂ SĂ-ŞI FACĂ ACADEMIE DE JUNIORI

Federaţia Română de Fotbal anunţă încheierea procesului de clasificarea a academiilor de fotbal pentru copii şi juniori pentru sezonul 2019-2020. În şedinţa CEx de azi s-a decis ca începând din sezonul 2021-2022 licenţierea pentru Liga 1 să depindă şi de punctajul academiei fiecărui club din primul eşalon. FRF a demarat […]