ECHIPELE DIN LIGA A II-A SUNT OBLIGATE SĂ AIBĂ ANTRENOR CU LICENŢĂ UEFA PRO

Mihai ROŞOIU
0 0

frfCluburile de Liga a Il-a au primit din partea Federaţiei Române de Fotbal, în urmă cu câteva zile, un fax în care sunt înştiinţate că, în urma hotărării Comitetului Executiv din data de 10 noiembrie 2014 -punctul 10 din sezonul competiţional 2016-2017, sunt obligate să aibă un „antrenor principal deţinător de licenţă UEFA PRO”.
Interesant este faptul că, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din data de 10 noiembrie, legat de această prevedere nu figurează nimic explicit. Iată ce scrie la punctul 10, cel specificat în adresa către cluburile din Liga 2: „- la act de informarea făcută de membrii CCA cu privire la chestiunile învederate de către membrii Comitetului Executiv. Stabileşte ca până la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv să fie prezentate criteriile de promovare a arbitrilor pe lista FIFA şi criteriile de sancţionare a arbitrilor în funcţie de nota obţinută de la observator”.
Nici în „Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice” (ROAF) sau în „Statutul Antrenorului” nu este menţionată o astfel de schimbare, tehnicienii de la nivelul eşalonului secund având obligativitatea de a deţine licenţa UEFA A.
Iată ce scrie la Articolul 20, punctul 2, litera b din cadrul „Statutului Antrenorului”: „b) pentru echipele din Liga a 2-a: – antrenorul principal trebuie să deţină licenţă UEFA A; – antrenorul secund trebuie să deţină licenţă UEFA B şi este înscris sau urmează cursurile în vederea obţinerii licenţei UEFA A; -antrenorul specializat pentru pregătirea portarilor trebuie să deţină licenţă UEFA B şi diplomă care să ateste specializarea ca antrenori pentru pregătirea portarilor;”.
În cadrul acestui regulament, doar antrenorii principali ai echipelor din Liga 1 sunt obligaţi să deţină licenţă UEFA PRO, în timp ce aceia din Liga a 3-a au obligativitatea să aibă pe bancă antrenor principal cu licenţă UEFA B şi este înscris sau urmează cursurile în vederea obţinerii licenţei UEFA A.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O dâmboviţeancă pleacă să cucerească Spania "MIHAI TĂTĂRANU A FOST OMUL CARE M-A PUS ÎN POARTĂ!"

La finalul, probabil, celui mai bun sezon din istorie, fotbalul feminin românesc „a exportat” în această săptămână unul dintre cele mai valoroase produse ale sale! Andreea Părăluţă, 21 de ani, portarul echipei naţionale şi jucătoarea numărul 1 în România în 2015, a semnat cu celebra grupare spaniolă Atletico Madrid! Andreea […]