Echipele de muncitori au revenit pe șantierul școlii de la Sălcioara

Date:

Pornind de la  specificul local, comuna Sălcioara fiind destul de întinsă ca suprafață și  formată din nouă sate aflate la distanțe apreciabile, primarul Valentin Pârvu s-a îngrijit să asigure condiții cât mai bune în instituțiile de învățământ. În timp, pe fondul scăderii numărului de copii și al creșterii facturilor la utilități,  întreținerea și gestionarea sistemului educațional local a devenit o adevărată provocare. Dincolo de asigurarea cheltuielilor curente și materialelor necesare acestor instituții de învățământ, deosebit de dificilă într-o comună cu buget afectat de constrângerile de ordin economic,  efectele scăderii populației școlare s-a resimțit prin închiderea unor unități și începerea procesului de comasarea elevilor la instituțiile aflate în satul de centru.

 „Am creat acolo condiții deosebite de studiu și confort ambiental. Am montat centrale termice, grupuri sanitare în interior, apă curentă. Totul așa cum prevăd normativele. Singurul mare inconvenient cu care ne confruntăm acum este numărul de copii, aflat în continuă descreștere”, ne-a precizat primarul comunei Sălcioara.

Soluția optimă pentru a trece peste dificultățile care au la origine scăderea natalității și migrării populației către orașe sau mai departe, în străinătate, a fost identificată și pusă în practică de primarul Valentin Pârvu: în satul de centru se construiește o școală modernă, suficient de încăpătoare pentru a primi toți elevii din comună. Astfel, copiii din toate cele nouă sate să fie transportați cu microbuzele școlare la Bănești, cu costuri mai mici comparativ cu întreținerea unui mare număr de imobile dar și cu garanția unui act educațional de calitate.

După o perioadă de stagnare, au fost reluate lucrările la  investiția de peste 60 de miliarde de lei vechi, finanțarea fiind  asigurată prin PNDL II. Școala, aflată în imediata apropiere a Primăriei, va avea 12 săli de clasă, laboratoare, o sală de sport și teren exterior pentru practicarea activităților sportive.

„Sunt în derulare două investiții foarte importante. Se continuă lucrările la noua școală gimnazială. Avem asigurări că până la toamnă școala va fi dată în funcțiune și mai avem în lucru căminul cultural de la Ghinești, unde s-a lucrat foarte bine. Școala este construită cu fonduri alocate prin PNDL 2 și este prevăzută cu sală de sport, 16-17 săli de clasă și laboratoare. Am gândit să o ridicăm în satul de centru tocmai pentru a putea aduce elevii mai ușor din celelalte sate. Suntem cuprinși și în proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, cu tot ceea ce înseamnă dotări cu echipamente și materiale didactice pentru școală.

Avem  în lucru și Căminul Cultural la Ghinești. Este o construcție nouă , realizată prin Compania Națională de Investiții. Sper ca în câteva luni de zile să facem recepția”- ne-a spus edilul.

În Sălcioara mai sunt în jur de 300 de copii de vârștă școlară și preșcolară. Inițial, comuna a avut opt școli și cinci grădinițe. Erau copii mai mulți dar lucrurile s-au schimbat în timp , unitățile mici fiind închise din rațiuni economice dar și din lipsa elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...