Echipele dâmbovițene pentru situații de urgență și-au testat capacitatea în caz de cutremur 

Date:

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița a desfășurat un exercițiu cu tema “Acțiunile structurilor responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui seism major în municipiul Târgoviște (Cartier Sagricom Târgoviște), jud. Dâmbovița”, în cadrul căruia s-au activat și sistemele de avertizare acustică a populației din Municipiul Târgoviște, prin introducerea semnalului “ALARMĂ LA DEZASTRE”.

Potrivit scenariului exercițiului, la ora 10:00, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în Vrancea, resimțit puternic în județul Dâmbovița. La 5 minute de la producerea cutremurului, în Dispeceratul ISUJ Dâmbovița au fost primite o serie de apeluri prin Sistemul unic 112 care raportau efecte concentrate mai ales pe zona Sagricom – ANL din mun. Târgoviște. Astfel, au fost peste 20 de apeluri de urgență care solicitau ajutor imediat, fiind semnalată prăbușirea unor elemente de construcție la unul dintre blocurile situate în zona Sagricom ANL (Bloc B2), în fața bisericii, fiind surprinse multiple victime sub elemente de construcție prăbușite, fiind estimate un număr de aproximativ 20 de victime, fie surprinse sub dărâmături, fie rănite de diferite elemente ale construcțiilor prăbușite. 

În cadrul acestui exercițiu au fost desfășurate activități de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături cu ajutorul echipajului canin și a echipelor specializate în căutare-salvare urbană, s-a verificat modul de acțiune în cazul unui seism, pregătirea efectivelor proprii și în regim integrat cu celelalte entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență. 

Acest exercițiu a presupus în același timp verificarea funcționării sistemului de înștiințare-alarmare și a audibilității semnalelor pe teritoriul municipiului. Semnalul introdus a fost ALARMĂ LA DEZASTRE care constă în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele și anunţă iminenţa/producerea unui dezastru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...