Echipamente performante donate  Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Județean de Urgență de la Târgoviște

Date:

Un grup de voluntari, angajați ai ING Bank România, s-a alăturat eforturilor ACV România pentru îmbunătățirea calității îngrijirilor și șanselor la viață în secțiile de Terapie Intensivă Nou-Născuți din România. Aceștia au demarat, în nume propriu, o campanie de strângere de fonduri pentru proiectul ACV România de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic de Urgență Târgoviște, secție care tratează nou-născuții grav bolnavi și prematurii foarte mici din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman și Ialomița.

Campania voluntarilor s-a concretizat in 86 de donații, în sumă totală de 14.710 lei, sumă care a fost dublată de ING Bank România prin programul „Adoptă un proiect. Al tău ING”, ajungând astfel la un total de 29.710 lei. Aceste donații s-au materializat în achiziționarea a patru echipamente vitale pentru secția de TINN a SJU Târgoviște: două aparate performante pentru suport respirator non-invaziv, un injectomat și un pătuț neonatal.

Dr. Anca Georgescu, Șef secție Neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște: „Aceste echipamente noi ne permit să creștem rata de supraviețuire și să îmbunătățim calitatea vieții nou-născuților grav bolnavi pe care îi tratăm. Mulțumim din suflet ACV România, voluntarilor dedicati și ING Bank pentru sprijinul lor esențial în realizarea acestui proiect care schimbă vieți.”

„În urma unei vizite la secția de terapie intensivă, am fost profund mișcată de situația copiilor grav bolnavi și de disperarea părinților acestora. Această experiență m-a motivat să acționez, și mă bucur că împreună cu colegii mei am putut contribui la această cauză „, spune Janina Stancicu, voluntar la ING Bank România.”Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la această inițiativă. Fiecare donație înseamnă o șansă în plus la viață pentru un nou-născut. Continuăm să încurajăm comunitatea să sprijine astfel de inițiative, deoarece împreună putem face o diferență semnificativă”, adaugă Janina Stancicu.

Delia Vasiliu, președinte al ACV România, subliniază impactul colaborării: „Este remarcabil și motivant să vedem cum comunitatea se mobilizează și se alătură misiunii pe care ne-am asumat-o, aceea de a crește nivelul de îngrijire și șansele la viață în secțiile de Terapie intensivă nou-născuți și copii din țară. Împreună, nu oferim doar echipamente sau infrastructură, ci speranță în sufletul părinților și o șansă în plus micuților care luptă să trăiască și să crească mari.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...