Echipajul Şcolii Coresi Târgovişte a reprezentat cu succes la faza naţională a competiţiei „Sanitarii Pricepuţi” la Poiana Pinului, unde a ocupat locul III

„Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor care se desfăşoară în şcolile din România de 57 de ani fără întrerupere. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învăţământul gimnazial (cl. V-VIII) şi liceal (cl. IX-XII).
Concursul „Sanitarii Pricepuţi” este organizat de Crucea Roşie Română împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Concursul „Sanitarii Pricepuţi” se adresează copiilor şi tinerilor şi vizează atingerea următoarelor obiective: însuşirea cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice, promovarea ocrotirii mediului înconjurător, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii.
În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi desfăşurare a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuţi”, etapa naţională a competiţiei se organizează în fiecare an, alternativ pentru ciclul gimnazial şi liceal. La etapa naţională din acest an-gimnaziu, echipajul Şcolii Coresi Târgovişte ne-a reprezentat cu succes la faza naţională a competiţiei (19-24 iulie 2019) la Poiana Pinului în judeţul Buzău unde a ocupat locul III din 41 Filiale de Cruce Roşie din ţară participante.
Statistică Dâmboviţa: 55 echipe participante, 60 cadre didactice implicate, 320 elevi angrenaţi, peste 30 membri juriu şi voluntari ai Filialei. Felicitări copiilor, cadrelor didactice şi voluntarilor, reprezentanţilor IŞJ Dâmboviţa şi partenerilor implicaţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: A început modernizarea Pieţei Tricolorului

Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, primarul Cristian Stan a anunţat debutul lucrărilor de modernizare a celei mai importante pieţe publice din municipiul Târgovişte. „Piaţa Tricolorului va fi reabilitată integral, în cadrul unei investiţii care presupune, în linii mari, realizarea unui paviment din granit, durabil, uşor de […]