Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 203 cazuri medicale

0 0

In perioada 01 – 07 februarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 62 evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animal şi degajare persoană surprinsă sub peretele unei case).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 203 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

Activităţi preventive
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 48 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Învăţământ exclusiv online în şcoli din patru comune.70 de şcoli dâmboviţene au început Semestrul II în scenariul verde!

Consilierul local liberal Dan Alexandru Tică, inspector şcolar la ISJ Dâmboviţa, a prezentat într-o conferinţă de presă principalele date cu privire la debutul Semestrului II al anului şcolar 2020-2021. De la bun început, acesta a precizat că situaţia pe scenarii de funcţionare a unităţilor de învăţământ din judeţ a fost […]