ECHIPA NAŢIONALĂ DE BASCHET A ROMÂNIEI ARE UN NOU ANTRENOR

Mihai ROŞOIU

Tehnicianul turc Ayhan Avci este noul antrenor principal al echipei naţionale de baschet feminin a României. Federaţia Română de Baschet a parafat cu acesta o înţelegere valabilă până în februarie 2021 (data încheierii următoarei campanii de calificare pentru Women’s EuroBasket 2021, competiţie care se va disputa în Franţa şi Spania.
Aynan Avci are o vastă experienţă în prima ligă turcă, acolo unde este antrenorul formaţiei Bellona Kayseri Basketbol. La naţionala României, el va fi asistat de secunda Muge Berkalp. Ceilalţi componenţi ai staff-ului Acvilelor vor fi desemnaţi în această toamnă, până la debutul ferestrei oficiale de calificare la Women’s EuroBasket 2021 din luna noiembrie. România urmează să-şi afle adversarele din cursa pentru calificarea la Campionatul European săptămâna viitoare, atunci cand FIBA va organiza tragerea la sorţi.
„Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu o echipă naţională de seniori, aşa că, atunci când această oportunitate a apărut în cariera mea, am fost extrem de fericit şi am acceptat fără nicio ezitare. Este cu adevărat o mare onoare pentru mine şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta echipa să se califice la Women’s EuroBasket. Cunosc câteva jucătoare din campionatul Turciei, dar am urmărit şi câteva meciuri ale naţionalei României din precedenta campanie de calificare, aşa că mi-am făcut o idee despre jocul fiecăreia dintre sportive. Sper să colaborăm bine şi să lucrăm eficient. La final, vreau să mulţumesc şi preşedintelui Horia Păun pentru încrederea şi şansa pe care mi le-a acordat. HAI, ROMÂNIA!”, a spus Ayhan Avci pentru frbaschet.ro, în cadrul primei declaraţii acordate din postura de selecţioner al echipei naţionale de baschet feminin a României.
Primul „contact” direct al lui Ayhan Avci cu baschetul feminin românesc va avea loc în prima parte a lunii august, la Campionatul European feminin U20, de la Prishtina, acolo unde tehnicianul va conduce naţionala Turciei şi se va duela, încă din primul meci al grupei, cu reprezentativa României, antrenată de Cătălin Tănase.
După această competiţie de tineret, Ayhan Avci va veni în România, acolo unde are programat un scurt cantonament de pregătire cu naţionala de senioare, împreună cu care, pe 17 şi 18 august, va juca două meciuri amicale la Berlin, împotriva naţionalei Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia politică şi apărarea socială (CXIII)

Urmare din nr. 7770 de Gustave Le Bon_ Dar, afirmaţia ce a şocat cel mai tare pe sindicaliştii francezi, provocându-le nemulţumirea, a aparţinut preşedintelui marii Confederaţii americane a Muncii, care le-a spus că „nu este deloc sigur că desfiinţarea patronatului ar reprezenta un progres social. Suprimarea patronatului ar putea chiar […]