E.S. Zulay Prieto de Rodriguez, ambasadorul Republicii Venezuela, şi E.S. Marta C. Fajardo Palet, ambasadorul Republicii Cuba, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

0 0

cjdPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a primit ieri, 21 februarie, alături de vicepreşedintele CJD, Ioan Marinescu, şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului Dâmboviţa, vizita de lucru a delegaţiei Republicilor Venezuela şi Cuba, aflată în judeţul nostru la invitaţia Asociaţiei de Prietenie România – Cuba – Venezuela.
Cele două delegaţii străine au fost reprezentate de către Excelenţa Sa Zulay Prieto de Rodriguez, ambasadorul Republicii Venezuela la Bucureşti, şi E.S. Marta C. Fajardo Palet, ambasadorul Republicii Cuba în România.
Agenda de lucru a înalţilor oaspeţi a inclus şi o vizită la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, în vederea prezentării de către cadrele didactice ale unităţii de învăţământ a metodei de învăţare „firma de exerciţiu”, precum şi o vizită în Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte.
Întâlnirea de la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut drept scop stabilirea unor relaţii de colaborare din perspectivă socio-economică, dar şi culturală.
Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, şi-a exprimat convingerea că, prin continuarea acestor legături puternice dintre cele 3 ţări, având ca repere schimburile economice şi culturale şi printr-un dialog constant, se vor crea metode practice de dezvoltare şi în viitor: „Nu pot să nu remarc cu bucurie faptul că programul vizitei Excelenţelor Voastre include şi o componentă extrem de importantă pentru societate, şi anume, educaţia. Sunt convins că, prin vizitele pe care le veţi avea astăzi la Colegiul Economic „Ion Ghica” şi la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, se vor consolida şi mai mult relaţiile de prietenie şi colaborare între România, Venezuela şi Cuba. Suntem conştienţi, cu toţii, de importanţa pe care o are învăţământul într-o societate modernă şi dinamică, cu atât mai mult cu cât de calitatea acestei pregătiri depinde viitorul unei naţiuni. Vreau să vă spun că Universitatea Valahia din Târgovişte, prin reprezentanţii săi, profesori şi studenţi, a evoluat remarcabil, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, ajungând în topul instituţiilor de învăţământ superior”.
Totodată, şeful administraţiei judeţene a prezentat delegaţiei cubanezo-venezuelene principalele obiective culturale şi turistice ale judeţului nostru, precum şi oportunităţile de investiţii din sectoare importante ale economiei dâmboviţene.
Ambasadorul Republicii Cuba în România, Marta C. Fajardo Palet, ca şi omologul Excelenţei Sale din Venezuela, Zulay Prieto de Rodriguez, au dat asigurări în cadrul întrevederii de la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa că vor aborda cu maxim interes posibilităţile de colaborare cu judeţul nostru, pe teme de actualitate şi interes comun.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Soarta semenilor îi preocupă. Consilierul judeţean Marius Lupoiu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, se implică în rezolvarea cazului familiei din Petreşti

În urmă cu ceva vreme, în mass-media s-a prezentat cazul familiei Gheorghe, formată din părinţi şi trei copii minori, care trăiesc la limita subzistenţei în comuna Petreşti. Cei cinci membri locuiesc într-o singură cameră, în condiţii improprii pentru dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor. Ambii părinţi sunt şomeri, familia asigurându-şi […]