E nevoie urgent, de un spital dedicat tratării cazurilor de COVID-19 alături de Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte

0 0

Nu mai este timp să ne uităm cu panică la răspândirea COVID-19, îi dăm putere bolii! Trebuie să înţelegem oameni buni că prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi şi prin alte măsuri stricte ce trebuie luate urgent de instituiile abilitate, vom stopa răspândirea virusului şi totul va fi bine.
Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa este nevoie de unele măsuri stricte. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu nu renunţă la propunerea sa, ca la nivelul judeţului Dâmboviţa, pe lângă Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte şi unul dintre spitalele orăşeneşti sau municipal -Pucioasa, Moreni sau Găeşti să fie destinat strict cazurilor de coronavirus sau suspiciunilor.
Managerul Claudiu Dumitrescu spune că le-a trasmis acest lucru atât autorităţilor judeţene cât şi celor centrale implicate direct în gestionarea situaţiei COVID-19.
Lucrurile trebuie să fie clare şi să înţeleagă toată lumea.
Concret, unul dintre Spitalele Pucioasa, Moreni sau Găeşti să devină spital pentru pacienţii cu COVlD-19 alături de Secţia Boli Infecţioase Târgovişte iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte să se ocupe de restul pacienţilor cu diferite afecţiuni şi să asigure 24 din 24 de ore necesarul de servicii medicale, în afară de Covid-19.
Concret, unitatea medical care va deveni spital pentru pacienţii cu COVID-19, va muta pacienţii internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în funcţie de afecţiuni şi astfel se va limita răspândirea COVID-19 şi în unităţile sanitare dâmboviţene care la acest moment sunt dispuse la pericol, ba mai mult, dacă apare o astfel de situaţie se va ajunge la carantină şi chiar închidere. De aceea este de luat în calcul urgent, propunerea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu care a adus o serie de lămuriri de ce este necesar ca unul dintre spitalele orăşeneşti sau municipal -Pucioasa, Moreni sau Găeşti să devină spital destinat strict tratării cazurilor sau suspiciunilor COVID-19: „În primul rând trebuie să-i asigur pe toţi dâmboviţenii că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte nu se închide dar este necesar ca în cel mai scurt timp propunerea mea să fie luată în calcul şi să se şi materializeze. Propunerea mea făcută autorităţilor judeţene dar şi centrale şi care se află acum în studiu este ca un spital orăşenesc sau municipal – Pucioasa, Moreni sau Găeşti, să aibe destinaţie strictă pentru coronavirus, în aşa fel încât să nu se mai producă un amestec al pacienţilor în aceeaşi unitate. Este un lucru dificil de pus în practică, dar singurul viabil şi fără riscuri pentru ceilalţi. Şi vin şi cu motivaţii concrete de ce este nevoie de o astfel de măsură. Dacă un pacient suspect sau infectat cu coronavirus, care s-ar afla internat în Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte, singura unitate din Dâmboviţa care primeşte la acest moment astflel de pacienţi, în cazul în care acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, o altă investigaţie sau intervenţie medicală, aducerea acestui pacinet în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în blocul operator, în secţia de terapie intensivă, ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical şi a pacienţilor

care s-ar afla în locaţia centrală a spitalului judeţean. Dacă propunerea mea este materializată, atunci riscul este redus semnificativ pentru că pacientul suspect de COVID-19 sau infectat poate beneficia în respectiva unitate de orice investigaţie sau intervenţie medicală. La Seţia Boli Infecţioase Târgovişte se vor trata cazurile de suspiciune sau infectare cu COVID-19 de nivel mediu sau sever iar în spitalul ce va deveni destinat strict COVID-19, se vor trata cazurile sau suspiciunile de nivel minor şi cele infectate cu COVID-19 care au nevoie de alte intervenţii medicale. Dacă este nevoie în respectivul spital de aparatură medicală suplimentară, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte poate veni în sprijin, prin împrumut, cu aparatură. Am încrederea şi speranţa că totul va fi bine”, a afirmat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Ceea ce propune managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr.Claudiu Dumitrescu, este o măsură foarte importantă în prevenirea răspândirii COVID-19 şi care la nivelul capitalei – Bucureşti, deja a fost luată. Sau stabilit deja care sunt spitale destinate strict suspiciunilor sau cazurilor infectate cu COVID-19 iar restul spitalelor tratează doar urgenţele şi pacienţii cu alte afecţiuni. Vă dau un exemplu foarte clar, la Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară, măsurile sunt destul de drastice. Sunt triate toate urgenţele la cortul din faţa spitalului de către echipele speciale cu medic SMURD precum şi pacienţii care revin fie la consult medical după internare sau la pansat şi tratament după intervenţii chirurgicale mai compli

cate care nu pot fi asistate de către medicul de familie sau spitalele judeţene. Dacă mai acum două săptămâni pe holurile de la Floreasca nu aveai unde să arunci o monedă, acum este o linişte deplină, personalul medical, pacienţii care vin aici sunt cât de cât feriţi de COVID-19 prin aceste măsuri.
Ei sunt la muncă pentru noi.
Noi stăm acasă pentru ei!
În plină criză de COVID-19 şi stare de urgenţă în România, dâmboviţenii trebuie să dea dovadă de calm, responsabilitate şi solidaritate şi să respecte măsurile impuse de autorităţi. Trebuie să fim solidari cu medicii, asistenţii, echipajele SMURD, ambulanţierii, poliţiştii, jandarmii şi pompierii care sunt în prima linie în lupta cu COVID-19 iar fără aceşti oameni, războiul cu virusul este pierdut.
În judeţul Dâmboviţa, până la acest moment nu există niciun caz de coronavirus, se află în izolare la domiciliu 559 persoane asimptomatice, au ieşit din izolare la domiciliu 208 persoane, se află în carantină, în spaţiile identificate în acest sens, 38 de persoane şi au fost testate 53 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, a ţinut să le transmită respect, recunoştinţă şi mulţumire tuturor medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pro România - Proiect legislativ pentru atenuarea efectelor economice ale crizei covid-19

Cu mai bine de o săptămână în urmă, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, aprecia că România nu este pregătită pentru criza generată de răspândirea infecţiilor cu covid-19. Tot atunci anunţa două proiecte legislative iniţiate de Pro România, în sprijinul românilor care au credite la bănci, respectiv în sprijinul intre-prinderilor […]