După interzicerea utilizării în spații publice, sunt interzise și reclamele la țigările electronice

Date:

Ca urmare a promulgării unei legi inițiate de mai mulți senatori liberali, din luna aprilie 2024,  fumătorii de țigări electronice nu mai au voie să le folosească în interior. Este interzis fumatul în toate spațiile publice închise, la muncă, în mijloacele de transport în comun sau la locurile de joacă. În plus,  legea a venit și cu o definiție: „orice dispozitiv cu nicotină sau fără, care e folosit pentru consumul de vapori, este considerat țigară electronică”. De asemenea, a devenit  obligatorie afișarea unui semn cu „Fumatul interzis”.
În completarea acelei legi, reclamele la țigările electronice și dispozitivele cu tutun încălzit vor fi interzise! Camera Deputaților a aprobat legea care reglementează publicitatea acestor produse, iar proiectul va fi trimis spre promulgare Președintelui Klaus Iohannis.

„Problema cu vapatul este adresabilitatea foarte mare către publicuri ţinte foarte fragede din perspectiva vârstei, inducându-se ideea falsă că riscurile pentru sănătate sunt neglijabile. Dacă vrem să avem generaţii viitoare mai sănătoase, mai puternice şi mai productive, trebuie să-i protejăm de acest factor de risc”, a spus pe acest subiect Nicoleta Pauliuc, președinta OFL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...