După 21 mai, vor fi eliberate primele vouchere în Programul Naţional Rabla pentru Electrocasnice 2021

Ministerul Mediului a dat startul Programului Rabla pentru Electrocasnice începând din data de 14 mai 2021. Programul are un buget mai mare în comparaţie cu cel de anul trecut şi se va desfăşura pe mai multe etape. Pentru a se înscrie în acest program, persoanele doritoare trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere prin care să se angajeze că vor preda aparatul electrocasnic vechi. Mai apoi, declaraţia completată trebuie încărcată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.
Procedura de înscriere în Programul Naţional Rabla pentru Electrocasnice 2021 este următoarea:

  • o săptămână pentru înscriere
  • o declaraţie pe propria răspundere că predai aparatul vechi, care se va încărca pe site-ul AFM
  • 15 zile pentru a folosi voucherul pentru aparatul
    În regulile programului se mai precizează că acelaşi participant poate obţine mai multe vouchere, dar doar dacă va cumpăra aparate diferite.
    Conform regulamentului Programului Naţional Rabla pentru Electrocasnice, aparatul vechi poate fi dus la magazinul din care îl veţi cumpăra pe cel nou, acesta ar putea fi ridicat şi de acasă. Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei, aproape dublu faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului.

O primă etapă va fi dedicată în special înscrierilor, iar după 21 mai vor fi eliberate primele vouchere. În prima etapă se pot înscrie cei car doresc să îşi schimbe maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi uscătoarele de rufe.
Aşadar, pentru o maşină de spălat voucherul va avea o valoare între 200 şi 300 de lei, iar pentru un uscător de rufe, de exemplu suma va fi între 400 şi 500 de lei, iar pentru maşini de spălat vase, între 300 şi 400 de lei.
Pentru aparate frigorifice se percepe aceeaşi sumă, persoanele care vor să îşi schimbe aparatele de aer condiţionat primesc 400 de lei, iar pentru aspiratoare, voucherul este de 200 de
lei.
În a doua etapă a programului vor fi cuprinse laptopurile, tabletele şi televizoarele pentru care se vor aloca sume între 300 şi 500 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei sferturi dintre întreprinderile sociale din Dâmboviţa au fost atestate anul acesta

Economia socială, în accepţiunea Legii 219/2015, reprezintă ansamblul activităţilor organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivităţi şi/sau interesele personale nepatrimoniale, prin creşterea gradului de ocupare a persoanelor aparţinând grupului vulnerabil şi/sau producerea şi furnizarea de bunuri, prestarea de servicii şi/sau execuţia […]