Duminică trecem la ora de vară

Anul acesta, trecerea la ora de vară se face duminică 31 martie. Românii îşi vor da ceasurile înainte, ceea ce înseamnă că ei vor dormi mai puţin, iar durata zilei va fi mai lungă decât cea a nopţii. Astfel, ora 03:00 devine ora 04:00. Ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore. Ceasurile oficiale din toate ţările Uniunii Europene se vor da înainte în acelaşi timp. George Vernon Hudson, un entomolog din Noua Zeelandă, a propus introducerea orei de vară în 1895. De atunci, 110 ţări din întreaga lume folosesc sau au folosit acest mecanism. În Europa, Islanda este singura ţară care nu foloseşte ora de vară. Rusia a început să aplice acest sistem din 1981, însă a renunţat după 20 de ani.
În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979.
În primele săptămâni după schimbarea orei de vară e posibil să te simţi obosit din cauza tulburărilor de somn. Pe lângă oboseală, poate apărea şi o uşoară depresie şi o lipsă a poftei de mâncare. Aceste simptome sunt normale când vine vorba de astenia de primăvară. De aceea, trebuie să îţi organizezi bine timpul pentru a avea un somn sănătos. Este indicat să faci mai multă mişcare şi să mănânci sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIŞTE ÎNFRUNTA ARADUL ÎN PRIMUL TUR DIN PLAY OFF

S-a încheiat sezonul regulat în Liga Naţională de Baschet Feminin, însă clasamentul după această fază a suferit modificări, din cauza unor nereguli constatate la unele echipe. Astfel, după aplicarea penalizărilor votate de Consiliul Director FRB, precum şi ţinând cont de faptul că unele grupări nu aveau drept de a evolua […]