DUMINICA FIULUI RISIPITOR – MĂRTURIE A IUBIRII MILOSTIVE A TATĂLUI CERESC CARE CHEAMĂ LA ÎNNOIREA VIEŢII

0 0

În Duminica a doua a Triodului, numită a Fiului Risipitor, în ziua de 4 februarie 2018, numeroşi credincioşi târ-govişteni au participat la Sfânta Liturghie oficiată, la Catedrala din Târgovişte, de către Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre înţelesul teologic şi existenţial al Pildei Fiului Risipitor, evidenţiind responsabilitatea şi demnitatea de care, la un moment dat, dă dovadă Fiul risipitor, în cadrul manifestării libertăţii sale, dreptatea fără iubire a fiului cel mare iar, în ultimul rând, iubirea milostivă a Tatălui, pe care o dăruieşte, cu generozitate, atât Fiului risipitor, cât şi fiului celui mare. Această pildă se constituie într-o mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc, care trebuie să ne îndemne permanent la pocăinţă, prin înnoirea vieţii, în rugăciune şi grijă faţă de nevoile aproapelui.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alertă falsă pentru poliţiştii dâmboviţeni pe 112

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Petreşti au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Corbii Mari, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de o persoană. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare avansată de […]