DSP a amendat Şcoala Gimnazială Râu Alb cu suma de 5000 de lei pentru reparaţii nerealizate

A avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural din această lună iar pe ordinea de zi, unul dintre subiectele abordate a fost cel legat de situaţia şcolilor şi grădiniţelor din Dâmboviţa la început de an şcolar. Lucrările şedinţei au fost prezidate de subprefectul Florina Mureşan. Inspectorul şcolar general interimar, profesor Cristina Stroe, a prezentat un raport destul de clar şi concis privind situaţia unităţilor şcolare dâmboviţene , cu bune şi rele.
Se pare că în unele unităţi şcolare, şi aici vorbim de şcoli şi grădiniţe, lucrările de de igenizare şi reparaţii atât în interior cât şi în exteriorul clădirilor au prezentat ceva probleme, unele din deficienţe care au fost dtrastic sanţiocnate şi care trebuie şi urgent remediate. Şcoala Gimnazială Râu Alb a fost amendată de DSP cu suma de 5000 de lei pentru reparaţii nereal-izate,tavane fisurate, gresie neînlocuită. Inspectorul general ne-a informat că acestă unitate va intra în reabilitare iar elevii vor învăţa în grădiniţă.
Nici în unităţile şcolare de la Şelaru , lucrurile nu au stat tocmai bine. De exemplu , la Şcoala Generală Fierbiniţi, grupurile sanitare încă nu sunt finalizate,grar-dul este deteriorat , la fel şi la Şcoala Fierbinţi, nu există gard. Există trei unităţi şcolare care funcţionează fără autorizaţie sanitară dar care în perioada următoare vor relua procedurile de a obţine autorizaţia. Mai sunt câteva şcoli şi grădiniţe în mediul rural unde nu se asigură apă curentă.
Totuşi, faţă de anii anteriori, unităţile şcolare dâmboviţene sunt prefgătite mult mai bine la început de an şcolar dar este loc şi de mai bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ajutoare de 1500 euro pentru antreprenori români, pentru servicii de contabilitate sau juridice

Antreprenorii şi startup-urile din România dar şi din alte ţări din Europa de Sud şi de Est, care au ca principal obiect de activitate agricultura sau alimentaţia, vor putea obţine ajutoare nerambursabile de maximum 1.500 de euro fiecare, pentru a-şi rezolva acele probleme care ţin de contabilitatea firmei sau de […]