Drumurile naţionale din Damboviţa, împânzite de poliţişti

politiaPoliţiştii din Dâmboviţa au organizat o acţiune în sudul judeţului, îndeosebi pe DN1A, DN 71, DN 7. La acţiune au participat efective din cadrul Serviciului Rutier, Ordine Publică, Criminalistic şi luptători ai Serviciului de Acţiune Speciale. Totodată, au fost angrenaţi şi poliţistii de la Poliţia Municipiului Târgovişte şi Poliţia Oraşului Titu şi Răcari.
In urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale, din care 32 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru consum de alcool şi 12 pentru abaterile comise de biciclişti.
Valoare totală a amenzilor se ridică la 55.525 de lei. De asemenea, au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Recomandari:
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă.
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! – Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ a aprobat pentru 2016, 1.847.000,00 lei

Aceasta este valoarea totală a cheltuielilor de investiţii pentru elaborarea studiilor/proiectelor/expertizelor, consultanţei, asistenţei tehnice şi altor cheltuieli asimilate investiţiilor, necesare implementării viitoarelor proiecte cu finanţare externă. La sfâşitul lunii iunie, consilierii judeţeni au aprobat Hotârârea de modificare şi completare a Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 6/21.01.2016 privind aprobarea Notei de […]