„Drumul Voievozilor” va promova turismul dâmboviţean şi argeşean

turnul chindieiTurismul dâmboviţean are şanse de a fi promovat la nivel naţional şi internaţional. Zilele trecute, aflat în vizită de lucru în judeţ, preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, a avut numai cuvinte de laudă cu privire la parteneriatul dintre CJ Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Argeş în proiectul „Drumul Voievozilor”, inclus de ANT la capitolul „turism cultural”. Drumul Voievozilor va avea ca scop promovarea valorilor culturale, monumentelor istorice, de arhitectură, deschizând şansa tuturor de a afla direct de la sursă, acolo unde istoria dăinuie prin siturile arheologice sau monumente arhitecturale, trecutul impresionant al tărâmurilor dâmboviţene şi argeşene. Proiectul „Drumul Voievozilor” va cuprinde cele mai importante zone din Dâmboviţa şi Argeş în care au fost făcute descoperiri arheologice şi există monumente arhitecturale de interes naţional. Localităţile care vor fi integrate pe Drumul Voievozilor au avantajul de a deţine pe teritoriul lor importante puncte de atracţie pentru iubitorii de istorie şi artă. Zeci de obiective turistice din judeţul Dâmboviţa şi Argeş vor fi promovate în cadrul proiectului de promovare turistică: „Circuitul capitalelor” şi „Drumul Voievozilor” sunt proiecte pe care Autoritatea Naţională doreşte să le promoveze. De aceea salut iniţiativa de parteneriat regional dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Argeş în ceea ce priveşte acest proiect-„Drumul Voievozilor”, turismul cultural fiind inclus în strategia noastră de promovare, inclusiv în strategia de promovare a României ca destinaţie turistică la nivel european”, a declarat preşedintele ANT, Răzvan Filipescu.
Peştera lalomiţei,
introdusă într-un circuit turistic speologic
Preşedintele ANT, Răzvan Filipescu, prezent la Târgovişte a mai spus că Peştera lalomiţei a fost introdusă într-un circuit turistic speologic şi are astfel şansa să fie promovată la nivel naţional şi internaţional. ANT va promova turismul speologic la congrese şi târguri de specialitate, dar şi la conferinţele de profil ce se vor organiza în ţară şi în străinătate: „În ceea ce priveşte Peştera lalomiţei, ANT a iniţiat un proiect de promovare a turismului speologic, împreună cu Asociaţia Peşterilor Turistice din România. Am introdus în acest circuit şi Peştera lalomiţei. Pe lângă participarea la diverse congrese şi târguri de specialitate, vor fi tot felul de seminarii şi conferinţe interne şi internaţionale unde toate aceste peşteri, inclusiv Peştera lalomiţei, vor fi promovate”, a afirmat Răzvan Filipescu. Peştera lalomiţei se află pe versantul drept al Cheilor lalomiţei, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului lalomiţa, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a lalomiţei, la altitudinea absolută de 1.660 m. Peştera are o desfăşurare mixtă, prezentând atât galerii, cât şi săli. Gura peşterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găseşte la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peşteră se află Mânăstirea lalomiţei, ridicată în secolul al XVl-lea, ctitorită de voievodul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău. Mănăstirea a ars de mai multe ori până acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Licitaţii reluate

lng. Radu Vasilescu, directorul general al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa SA, a apreciat că opt din cele zece contracte de lucrări din cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa” se derulează în ritm mulţumitor, fiind asigurate premisele respectării termenelor de execuţie asumate de […]