Drumul Expres București-Târgoviște- studiul de prefezabilitate a primit aviz de la CNAIR 

1 0

Studiul de Prefezabilitate al Drumul Expres București-Târgoviște  a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR, nr. 5231/07.07.2022 , anunțul vine de la Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu:

 „Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. În acestă lună, Studiul de Prefezabilitate a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR – S.A. cu nr. 5231/07.07.2022 și urmează să intre în scurt timp pentru avizare în ComitetulTehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. 

Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documențiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții „Drum Expres București – Târgoviște“.

În cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante/ alternative de traseu din care, în urma analizei comparative care a cuprins o gamă largă de criterii de performanță privind costul, impactul asupra mediului, impactul asupra factorilor socio-economici și tehnici.

Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate. Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropiate aproximativ 253 ha. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate.” a transmis Secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se înfiinţează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat pe 20 iulie 2022, proiectul de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. Documentul prevede înfiinţarea Comitetului Național pentru Prevenirea și Limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale. Acesta va propune Ministerului Sănătății adoptarea de noi […]