Drepturile pasagerilor în țările europene 

Date:

 Aceste drepturi acoperă călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul și includ prevederi privind întârzierile, anulările, overbooking-ul, și alte aspecte ale călătoriilor. Iată câteva dintre drepturile cheie ale pasagerilor în Uniunea Europeană:

1. Dreptul la informație: Pasagerii au dreptul să fie informați cu privire la drepturile lor înainte, în timpul și după călătorie. Operatorii de transport au responsabilitatea de a furniza informații clare și accesibile privind condițiile de călătorie, drepturile pasagerilor și procedurile de reclamații.

2. Dreptul la despăgubire în caz de întârziere, anulare sau refuz la îmbarcare: Dacă zborul este întârziat, anulat sau pasagerului i se refuză îmbarcarea din cauza overbooking-ului, acesta poate avea dreptul la despăgubiri financiare sau la asistență, cum ar fi cazare, masă și transport alternativ. Cu toate acestea, despăgubirile pot varia în funcție de circumstanțe.

3. Dreptul la asistență și cazare: În cazul întârzierilor semnificative, pasagerii au dreptul la asistență sub formă de mâncare, băutură, comunicare și, în anumite circumstanțe, cazare. Aceasta se aplică atât călătoriilor aeriene, cât și celor cu trenul sau autocarul.

4. Dreptul la transport alternativ: Dacă zborul este anulat sau întârziat, pasagerii au dreptul la transport alternativ pentru a-și continua călătoria. Acest drept se aplică și în cazul călătoriilor cu trenul sau autobuzul.

5. Dreptul la compensație în caz de pierdere sau deteriorare a bagajelor: Pasagerii au dreptul la compensații în cazul pierderii, deteriorării sau întârzierii bagajelor. Această prevedere se aplică călătoriilor aeriene, dar și călătoriilor cu trenul sau autobuzul în anumite situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...