Dragomirești: Finanțare pentru acțiunile culturale menite să păstreze tradițiile și dansurile populare

1 0

În ciuda problemelor de natură financiară, Primăria și Consiliul Local Dragomirești identificat resursele pentru  reluarea finanțării, chiar de anul acesta, pentru proiectul cultural „Revigorarea dansului popular și a dansului modern și de societate, ca expresie a contemponeității.” Un proiect foarte bine primit de cetățenii comunei dar întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus după prima ediție.

Că viața culturală reintră în normalitate la Dragomirești , rezidă și în faptul că   programul Căminului Cultural pentru 2022 cuprinde  toate activitățile și spectacolele care intraseră în tradiția comunei. Cap de afiș vor fi festivalurile  „Tradiție și contemporaneitate în satul românesc” și „Dragomirești în sărbătoare – întâlnire cu fiii satului”. În plus , începând cu anul acesta, se va organiza în localitate și un „Târg de Crăciun”.

„Datinile, tradițiile și dansurile populare fac parte din existența noastră și cred că este important pentru copiii noștri să-și cunoască rădăcinile culturale”-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Activitatea PFA va fi recunoscută ca vechime în muncă

Legea prin care activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Este o măsura inițiată, adusă în discuție publică și propusă de Partidul Național Liberal, prin   fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan. Persoanelor Fizice Autorizate le va fi […]