Dragomirești: Extinderea rețelelor de utilități atrage investii private în comună

1 0

La Dragomirești, începând din zona de centru și până la ieșirile din comună, peste tot se vede „mâna gospodarului”. Drumuri bune, asfaltate toate, rigole curățate, clădirile publice menținute toate în stare bună. Nu lipsesc proiectele de dezvoltare mari, cu finanțare din fonduri europene sau de la bugetul de stat, iar în completarea acestora sunt promovate lucrări finanțate de la bugetul propriu al primăriei.

Printre acestea din urmă, primarul Dragoș Vlădulescu a enumerat reabilitarea termică a școlii gimnaziale din satul de centru,  extinderea rețelelor de alimentare cu gaze naturale și curent electric din zona Pârvulești, la marginea satului Decindeni, ieșirea spre comuna Mănești.

„Ca proiecte de anvergură, vă vorbesc și  despre extinderea la alimentarea cu apă și curent electric a zonei din proximitatea DN 72. Este vorba despre intrarea în comuna Dragomirești și până la limita cu comuna Mănești. Este o zonă în care investiția este susținută tot de la bugetul local. Pe partea de alimentare cu energie electrică, noi ne-am plătit deja partea noastră de contribuție, este vorba de circa 400000 de lei. Alimentarea cu apă este în faza de licitație publică, este o investiție de 2,3 milioane de lei, un tronson de aproximativ 2,5 kilometri, care va include și o stație de repompare, care să asigure o presiune corespunzătoare a apei. Este o zonă relativ nouă, avem și câteva societăți comerciale acolo, care au mai mulți angajați, sunt acolo construcții noi, avem în jur de zece autorizații de construire emise.”- a precizat Dragoș Vlădulescu.

Și asta înseamnă, pe lângă  alocarea judicioasă a banului public și viziune. Pentru că, în timp, prin prisma locurilor de muncă înființate în comună dar și a taxelor și impozitelor, banii se vor  întoarce la bugetul local!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: Rata șomajului a crescut cu o,1%. Nouă din zece șomeri înregistrați sunt din mediul rural!

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați la începutul lunii  4895 șomeri (din care 2389 femei), rata șomajului fiind de 2,53 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,43 %, în această lună acest indicator a  crescut cu 0,10 puncte procentuale. […]