Două intervenţii ale pompierilor găeşteni în comuna Hulubeşti: la un accident rutier şi un incendiu de casă

Pompierii găeşteni au fost solicitaţi să intervină în urma producerii unui accident rutier soldat cu o victimă, ce a avut loc pe raza localitatăţii Măgura (comuna Hulubeşti), în care au fost implicate două autovehicule (un microbuz şi un autoturism).
La locul evenimentului, pompierii de la Detaşamentul Găeşti s-au deplasat cu o autospecială de descarcerare şi un echipaj de ambulanţă SMURD.
Salvatorii de pe descarcerare au intervenit pentru extragerea victimei din autoturism şi asigurarea zonei. După acordarea primului ajutor calificat, persoana rănită a fost preluată şi transportată la UPU Târgovişte de un echipaj de ambulantă SAJ.
La aproape 8 ore de la primul eveniment, pompierii de la Detaşamentul Găeşti aveau să fie solicitaţi, în acceaşi localitate Măgura, pentru a interveni la un incendiu izbucnit în interiorul unei locuinţe.
Sosiţi la locul evenimentului, salvatorii găeşteni au localizat rapid incendiul, care se manifesta în două camere ale locuinţei. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor restul casei şi o proprietate învecinată.
Din fericire, în urma producerii incendiului nu au rezultat victime, înreg-istrându-se doar pagube materiale. Au ars: materiale combustibile din cele două camere (textile, mobilier, aparatură elec-tonică şi electrocasnică).
Cauza probabilă a producerii incendiului, stabilită în urma cercetărilor efecuate la faţa locului, este scurtcircuitul electric provocat din cauza unui conductor electric defect ori neizolat corespunzător.
ATENŢIE la utilizarea instalaţiilor electrice!

Pentru siguranţa locuinţei sau gospodăriei dumneavoastră:

  • NU utilizaţi instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Utilizaţi numai aparatură electrică omologată!
  • NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori!
    Cetăţeni, nu uitaţi!
    Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.
    „PAZA BUNĂ TRECE PRIMEJDIA REA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dotări la Salvamont Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat în acest an pentru Serviciul Salvamont – Salvaspeo fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziţionării unor materiale de natură medicală, esenţiale bunei desfăşurări a misiunilor în care sunt angajaţi salvatorii montani dâm-boviţeni. Astfel, au fost achiziţionate echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiştilor în […]