Două femei, cercetate pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații privind indemnizația de COVID

Ca urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea procurorului de caz, față de două femei de 31 și 49 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
Acestea sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, faptă prevăzută de art. 244 din Codul Penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de art. 322 din Codul Penal, și fals în declarații, faptă prevăzută de art. 326 din Codul Penal.
Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea I.L. Caragiale.

Activitățile de investigare penală sunt desfășurate după ce ar fi fost obținute ile
gal indemnizații acordate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, în contextul pandemiei de COVID-19.
Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nu poseda permis de conducere și s-a urcat la volan

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Conțești au oprit pentru control, în localitate, un autoturism condus de un tânăr de 17 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.Totodată, în autoturism a fost identificat un alt tânăr de 18 ani, care i-ar […]