Dotări la Salvamont Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat în acest an pentru Serviciul Salvamont – Salvaspeo fonduri de aproximativ 195.000 lei, în vederea achiziţionării unor materiale de natură medicală, esenţiale bunei desfăşurări a misiunilor în care sunt angajaţi salvatorii montani dâm-boviţeni. Astfel, au fost achiziţionate echipamente profesionale care vor sprijini activitatea salvamontiştilor în patrulări, dar şi în cazul intervenţiilor şi situaţiilor medicale deosebite.
Pentru a se asigura de derularea în bune condiţii a acţiunilor de intervenţie a salvamontiştilor dâmboviţeni, precum şi de siguranţa turiştilor aflaţi pe traseele montane dâmboviţene, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, şi vicepreşedintele Luciana Cristea, au urcat astăzi, 23 decembrie 2020, în zona Padina-Peştera, la sediul Serviciului Salvamont – Salvaspeo Dâmboviţa, unde au putut constata modul în care structura aflată în subordinea CJD este pregătită să intervină în situaţii de urgenţă.
Pe lângă materialele asigurate cabinetelor medicale din refugiile Zănoaga şi Peştera, printre echipamentele necesare, care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în intervenţiile viitoare ale salvamontiştilor dâmboviţeni, se regăsesc: un defibrilator automat şi un aspirator de secreţie în valoare de peste 9.200 lei.
Pentru a scurta timpii de preluare a turiştilor aflaţi în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare şi un snowmo-bil în valoare de aproximativ 77.000 lei.
De asemenea, au mai fost achiziţionate un plafon şi parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenţia la avalanşă.
Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a precizat că noile achiziţii vor face posibilă desfăşurarea activităţii serviciului la standarde de calitate şi îi asigură pe iubitorii muntelui de întreaga disponibilitate a salvatorilor montani în situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost inaugurat podul pe DJ 714A

In cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi HeidelbergCement România a fost finalizată o investiţie importantă pentru zona montană a judeţului, în valoare de aproximativ 3,7 milioanelei.Este vorba despre podul pe DJ 714A, Moroeni -Pucheni – Valea Brăteiului, km 7+600, investiţie inaugurată în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu […]