Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu echipamente pentru a se înscrie în Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020 „Sănătate pentru prosperitate”

0 0

Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaţilor i-a adresat o interpelare ministrul Sănătăţii cu tema „Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu echipamente pentru a se înscrie în Strategia Naţională de Sănătate 20142020 „Sănătate pentru prosperitate”:
„Vă interpelez în legătură cu posibilitatea de creştere a performanţei medicale a Spitalului Judeţean Dâmboviţa şi creşterea siguranţei actului medical prin alocarea unor fonduri bugetare pentru achiziţionarea următoarelor echipamente:
1. ANGIOGRAF – ca urmare pacientul cu boli cardiovasculare care are nevoie de o astfel de investigaţie nu mai trebuie să fie programat în clinicile din Bucureşti sau alte oraşe, programări care se fac cu multă dificultate.
2. ECOCARDIOGRAF TRANSTORACIC
MOBIL.
3. SERINGI AUTOMATE. 4. APARAT ENDOSCOPIC OLYMPUS OPTERA – aparat necesar să ajute la confirmarea unui diagnostic corect şi pe de altă parte la efectuarea activităţilor terapeutice specifice pacienţilor cu hemoragii digestive superioare şi interioare. În vederea alocării acestor fonduri bugetare, a fost înaintată o cerere către Ministerul Sănătăţii în urmă cu 4 luni.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este cea mai mare unitate sanitară din judeţ, cu un număr de 1767 paturi, cu 16 linii de gardă în specialităţi clinice, 2 linii de gardă în specialităţi para-clinice, cu o linie de gardă continuă în secţia ATI.
Faţă de cele menţionate vă rugăm, Domnule Ministru să analizaţi şi să decideţi pentru binele pacienţilor.
Solicit răspuns scris.”, se menţionează în interpelare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şedinţă extraordinară la CLM Târgovişte

Membrii Consiliului Local Municipal Târgovişte au fost convocaţi, ieri dimineaţă, în şedinţă extraordinară, caracterul imperativ al întrunirii fiind dat de solicitarea primită din partea ADR Sud- Muntenia, cu privire la modificarea/actualizarea unor acorduri şi documentaţii. În acest caz a fost vorba despre modificarea Acordului de parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean […]