Dosar penal privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Date:

Dosar penal privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în comuna Aninoasa, la un bărbat, de 52 de ani.

Cu ocazia efectuării percheziției, au fost descoperite și ridicate două arme neletale supuse autorizării, un detector de metal și un cartuș cu glonț, letal, cu capsa nepercutată.

Din investigațiile efectuate, polițiștii au constatat că armele ar proveni din Spania și ar fi fost introduse în țară fără drept. 

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 36 de ani, din comuna Dragomirești ar fi achiziționat de la bărbatul, de 52 de ani, din Aninoasa, o pușcă neletală supusă autorizării, armă care a fost ridicată ulterior. 

Cercetările în acest caz continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. 

La percheziție au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...