Doi minori au furat trei autoturisme

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vulcana Pandele au identificat principalii bănuiţi de sustragerea unui autovehicul, respectiv doi tineri de 14 ani, ambii din localitate.În sarcina acestora s-a reţinut că, în noaptea de 07 spre 08 ianuarie a.c., ar fi sustras un autoturism de pe raza localităţii Toculeşti, profitând de faptul că acesta era neasigurat şi cu cheile în con-tact.Vehiculul a fost găsit abandonat pe un câmp, fiind restituit părţii vătămate.De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada 05 – 08 ianuarie a.c., cei doi ar mai fi comis alte două furturi din autoturisme.Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Totodată, poliţiştii din Târgovişte efectuează cercetări faţă de un tânăr de 29 de ani, din localitate, bănuit că în noaptea de 04/05 ianuarie a.c. ar fi sustras 660 de lei dintr-un autoturism şi ar fi provocat distrugeri la un alt autovehicul, cu scopul de a sustrage bunuri in interior.
Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autotursim cu cheile în contact durează câteva secunde.
Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!
Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.
Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.
Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.
Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).
În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.
Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.
Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.
Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.
În cazul în care sunteţi victime sau martorii unr astfel de infracţiuni, sesizaţi poliţia prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din Dâmboviţa şi Ilfov au făcu razie pe DN1A şi pe DN7

Marţi, 9 ianuarie, în intervalul orar 06.00-14.00, poliţiştii de la rutieră din Dâmboviţa şi Ilfov au organizat o acţiune comună pe DN1A şi pe DN7, pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, folosind autospecialele dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare a […]