Doi angajatori din panificație, sancționați pentru utilizarea forței de muncă nedeclarată

0 0

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă desfășoară campania națională de reducere a incidenței muncii nedeclarate și subde-clarată, acțiune ce are ca scop diminuarea fenomenului muncii nedeclarate, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor, conștientizarea consecințelor sociale și economice pe care le produce munca fără forme legale, determinarea angajatorilor de a încheia forme legale pentru angajați și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.
În acest context, ITM Dâmbovița reamintește faptul că persoanele care lucrează „la negru” sunt lipsite de protecție socială, nu au siguranța muncii prestate, sau a unor venituri pre-dictibile, garantate și, de cele mai multe ori, își desfășoară activitatea în condiții precare.
„Munca nedeclarată presupune un risc și pentru angajator, întrucât acesta nu are posibilitatea legală de a-i
responsabiliza pe muncitori pentru eventualele prejudicii produse și, nu în ultimul rând, bugetul de stat este prejudiciat prin sustragerea de la plata impozitelor și a contribuțiilor sociale.
În cadrul acestei campanii, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița a fost desfășurată o acțiune de control în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase.
Inspectorii de muncă dâmbovițeni au controlat 29 de agenți economici, iar doi dintre aceștia au fost sancționați pentru că foloseau doi muncitori care prestau activități fără forme legale de muncă. Pentru această faptă, au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 40 de mii de lei.
Au fost sancționate, cu amenzi în valoare totală de 4300 lei alte neconfor-mități depistate, dintre care, cele mai frecvente au fost lipsa evidenței timpului de lucru, neacordarea repausului saptâmânal de 48 de ore consecutive, sau negarantarea în plată a salariului minim pe economie”, a precizat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PRO România: Suntem pregătiți pentru această toamnă politică

La București a avut loc Delegația Națională a PRO România, convocată pentru a discuta și stabili strategia politică pentru următoarele luni.Referitor la situația politică, Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al partidului, a apreciat că suntem într-un moment extrem de dificil pentru România „cu partidele de la Putere sfâșiate între ele, fără nicio […]