Doctorul violent nu mai are dreptul să facă gărzi la Spitalul Pucioasa

0 0

Un scandal, a zguduit zilele trecute Spitalul Orăşenesc Pucioasa din judeţul Dâmboviţa.
Un medic chirurg care lucrează la Spitalul Orăşenesc Pucioasa este cercetat de poliţişti pentru purtare abuzivă, după ce aparţinătorul unei femei de 81 de ani a reclamat că a fost lovit şi insultat de respectivul medic pentru că i-a cerut socoteală cu privire la starea femeii şi la tratamentul oferit.
Autorităţile oraşului Pucioasa, dar şi conducerea unităţii spitaliceşti imediat au luat atitudine. Chiar primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana a anunţat public, într-o conferinţă de presă, că în urma şedinţei Comisiei de etică, dr. Geambaşu, va fi spuspendat din gărzi. Edilul a mai spus că nu se poate încheia contractul de muncă al doctorului Geambaşu, în primul rând pentru faptul că odată cu încheierea contractului cu doctorul Geambaşu, se va închide şi Secţia de Chirurgie de la Pucioasa din lipsă de medici.
Autorităţile, dar şi conducerea Spitalului Orăşenesc Pucioasa caută soluţii pentru a rezolva criza de medici de la Secţia de Chirurgie, şi asta pentru în câteva luni, dr. Geambaşu va ieşi la pensie.
„Întâmplărea de joi, este mai mult decât nefericită. Întâmplarea pune o pată urâtă asupra spitalului, asupra activităţii medicilor, dar şi asupra oraşului. Sigur, dacă lucrurile ar fi stat doar aşa cum a spus cel care a postat, deciziile se luau foarte rapid şi situaţia era deja închisă. În această dimineaţă, la Spitalul Pucioasa s-a întrunit Comisia de etică şi va dezbate ceea ce s-a întâmplat joi, cu argumentele fiecăruia puse pe masă, pentru că orice poveste are cep puţin două variante. În ciuda faptului că şi eu sunt foarte supărat pe atitudinea domnului doctor Geambaşu, care este mai mult decât reprobabilă, trebuie ascultat şi dânsul cu toate argumentele necesare. Fără supărare, actul medical se încheiase, iar pacientul a fost foarte provocator, să-l urmăreşti până pe secţie… Mai mult, să postezi nişte mâini lovite, refuz să cred că un doctor ar putea răni un tânăr în aşa fel… Din câte ştiu în acest moment, domnul doctor Geambaşu va fi suspendat din gărzi, deocamdată nu i se poate încheia contractul de muncă şi nu ştiu dacă este cazul să se facă acest lucru. Vom vedea cât de grave sunt cele constatate de Comisia de etică. Este un semnal de alarmă pe care trebuie să-l tragem. Dacă dânsul va pleca, Secţia de Chirurgie se va închide pentru că nu va mai corespunde din punct de vedere al numărului de medici.
Este un nou medic venit de la 1 ianuarie 2018, domnul dr. Paznicu, a terminat rezidenţiatul şi se pare că nu vrea să se prezinte la Pucioasa, nu cunosc motivul. O să luăm legătura cu dânsul, să clarificăm situaţia şi să vedem dacă mai putem funcţiona. Plecăm în acest caz de la o postare dar domnul doctor Geambaşu nu este la prima abatere, caracterul dânsului este mai mult decât vulcanic şi a creat neplăceri multor pacienţi…”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.
În urma acestui incident, IPJ Dâmboviţa a dechis un dosar penal pe numele medicului pentru purtare abuzivă, faptă ce absolvă şi infraţiunea de lovire şi alte violenţe, iar tânărul este cercetat şi el pentru ameninţare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Compania Naţională de Investiţii desfăşoară activităţi de interes public sau social în baza Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS) prin care se pot realiza obiective de investiţii în conformitate cu prevederile Anexei 3 din OG 25/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea […]