DN 72 Ploieşti-Târgovişte-Găeşti s-a transformat sâmbătă, în drumul morţii

Sâmbătă neagră pe DN 72 din Dâmboviţa. În mai puţin de 12 ore, două persoane au murit şi una a fost rănită în urma producerii a două accidente de circulaţie destul de grave. Cele două accidente s-au produs pe DN 72 Ploieşti-Târgovişte-Găeşti.
Primul accident a avut loc pe DN 72, în afara localităţii Dragodana şi s-a soldat cu un mort şi un rănit.
Un şofer în vârstă de 25 de ani ce se afla la volanul unui tir, la un moment dat a pierdut controlul volanului într-o curbă, a pătruns pe constrasens şi s-a izbit de o autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 67 de ani. Impactul a fost violent şi şoferul autoturism a decedat iar şoferul tirului a suferit răni grave şi a fost transportat la spital. Şoferul decedat este din Picior de Munte. Traficul a fost blocat.
Tirul se deplasa pe direcţia de mers Târgovişte-Găeşti iar autoturismul circula pe direcţia Găeşti-Târgovişte. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cel mai probabil şoferul tirului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil umed.
Cel de-al doilea accident s-a produs pe DN 72, localitatea I.L.Caragiale. Este vorba despre şoferul unei macarale care într-o curbă a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens s-a izbit de un cap de pod răsturnân-du-se în pârâul Proviţa. Impactul a fost atât de violent încât şoferul şi-a găsit sfârşitul între fiarele contorsionate.
Imediat, şoferii aflaţi în trafic au oprit şi au încercat să-i acorde ajutor însă şoferul nu mai avea suflare şi era prins între fiare. La faţa locului au sosit pompieri, ambulanţa şi poliţia. Şoferul decedat avea vârsta de 41 de ani, era din Mogoşani şi lucra la o firmă din Prahova iar în momentul producerii accidentului, se pare că bărbatul era la serviciu şi se afla în tranzit pe raza judeţului Dâmboviţa.
Cel mai probabil şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. La faţa locului au sosit şi reprezentanţii firmei la care lucra bărbatul. Cercetările continuă în acest caz şi a fost anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cinci programe naţionale de screening, cu finanţare europeană nerambursabilă

România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe de depistare precoce (screening) a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C şi D, precum şi pentru screening prenatal, precum şi pentru formarea personalului medical din domeniile prioritare de […]