Distrugerea plantelor de ambrozie- obligatorie prin lege!

Date:

A fost  promulgată și a intrat în vigoare legea prin care proprietarii de terenuri sunt obligaţi să facă lucrări pentru combaterea ambroziei, în 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților competente. Sunt vizate mai multe categorii, incluzând aici proprietari de terenuri, administratori , deținători de imobile.

 „În scopul distrugerii buruienii ambrozia şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităţilor publice locale, lucrări de întreţinere a terenurilor prin smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia”, se precizează în textul legii.

 Potrivit noii legi, există „posibilitatea de realizare a respectivelor lucrări de către autorităţile administraţiei publice locale, la solicitarea şi pe cheltuiala persoanelor în sarcina cărora este stabilită această obligaţie”.

 Potrivit specialiștilor în sănătate, simptomatologia persoanelor alergice la polenul de ambrozie este sezonieră, cu vârfuri în lunile august și septembrie și constă în: strănut în salve; prurit (mâncărime) nazal, ocular și faringian; obstrucție nazală (nas înfundat); rinoree (secreție din nas) apoasă;secreții postnazale. Pe lângă căile respiratorii poate apare congestie (înroșire) oculară și lăcrimare.

Persoanele mai sensibile sunt predispuse la tuse seacă; dispnee (respirație dificilă) în special dimineața și seara și urticarie (mâncărime generalizată).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...