Discuţii între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi reprezentanţii ANCOM pentru remedierea problemelor de semnal al telefoniei mobile în judeţul Dâmboviţa

0 0

Urmare a numeroasele situaţii înregistrate în unele zone ale judeţului Dâmboviţa cu privire la slaba calitate sau chiar lipsa semnalului de telefonie mobilă, administratorul public al judeţului, Ionuţ Săvoiu, a purtat, marţi, 15 ianuarie a.c., discuţii cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în vederea găsirii de soluţii pentru problematicile înregistrate, de-a lungul timpului, în judeţul Dâmboviţa, în acest sens. Principala zonă afectată de nefuncţionarea, în condiţii optime, a serviciilor de telefonie mobilă, este zona montană a judeţului, fiind vizate toate drumurile judeţene de acces în zona Padina-Peştera şi care tranzitează Parcul Natural Bucegi. De asemenea, au fost identificate deficienţe şi pe DN 71, atât între Pietroşiţa, Fieni şi Pucioasa, cât şi în localităţile Ilfoveni şi Crângaşi, în condiţiile în care, pe acest drum judeţean, circulă, în medie, 12.000 mii de vehicule zilnic. O situaţie similară există şi pe DJ 702A, în localităţile Ludeşti, Hulubeşti şi, parţial, în Valea Mare, zone în care locuiesc aproximativ 10.000 mii de locuitori. Asemenea problematici sunt cu mult mai grave în perioada de iarnă, atunci când probabilitatea producerii de fenomene meteo extreme este mai mare, fapt ce afectează realizarea comunicării telefonice în zonele anterior amintite.
Numeroase semnale primite din partea turiştilor, locuitorilor, dar şi a operatorilor economici din localităţile în cauză au determinat iniţierea şi transmiterea a numeroase adrese din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa către ANCOM, pe toată durata anului trecut, pentru soluţionarea acestei chestiuni.
Rezultatul întâlnirii purtate de către administratorul public lonuţ Săvoiu cu reprezentanţii ANCOM rezidă în faptul că părţile au convenit ca cei din urmă să realizeze noi determinări radiometrice şi să propună, ulterior, soluţii tehnice de remediere a problemelor înregistrate la nivelul semnalului de telefonie mobilă. Soluţiile care urmează a fi propuse vor fi discutate atât cu furnizorii de servicii de acest fel, cât şi cu autorităţile judeţene.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a solicitat reprezentanţilor ANCOM urgentarea demersurilor convenite astfel încât semnalul de telefonie mobilă să funcţioneze, la standarde optime, pe toată raza judeţului Dâmboviţa, îndeosebi în zonele afectate de slaba calitate sau chiar de lipsa acestuia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Colegiul Naţional "Constantin Carabella" va avea propria bază sportivă

A început execuţia viitoarei baze sportive de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, o completare binevenită în ce priveşte dotările acestei prestigioase instituţii de învăţământ pre-universitar. Cu acest prilej au efectuat o vizită în teren primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădules-cu, şefi de direcţii din cadrul Primăriei Târgovişte, […]