Director general ANL: A fost deblocat proiectul şi prevăzută finanţarea pentru cele opt blocuri de la SAGRICOM

Av. Adrian Chiţescu, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, a anunţat într-o conferinţă de presă deblocarea proiectului de construire de unităţi locative în Cartierul SAGRICOM. Practic este vorba despre a doua etapă a proiectului privind execuţia a 146 de apartamente, grupate în opt blocuri, „abandonată” din 2013. Adrian Chiţescu a spus că fondurile necesare sunt aprobate prin Hotărâre de Guvern, că va începe procedura de achiziţii publice cu perspectiva reluării lucrărilor la toamnă. Singurul impediment prezentat este expirarea autorizaţiei de construire, în iulie 2021, peste care se poate trece însă cu „cooperarea autorităţilor locale.”
„În anul 2017 se promitea că locuinţele vor fi puse în funcţiune pe 2 noiembrie 2019. Suntem în 2021 şi nu s-a mişcat nimic faţă de anul 2013. Ce vă pot spune cu privire la acest cartier, de fapt la etapa a doua care se află în derulare în momentul de faţă, priveşte 146 de unităţi locative. Contractul iniţial a fost semnat în 2009, a fost abandonat în 2013, nu mă mai refer la executantul iniţial, care era o firmă locală, şi după aceea a stagnat practic până astăzi. Pentru a continua orice fel de astfel de proiect, date fiind scurgerea timpului şi creşterea costurilor cu manopera şi materialele, este necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici, respectiv preţul de antrepriză generală. Dată fiind dimensiunea proiectului ANL din Cartierul SAGRICOM, respectiv valoarea de antrepriză generală cumulată, de 42 de milioane de lei, aprobarea acestor indicatori se face prin Hotărâre de Guvern. Ei bine, anul trecut, după eforturi la care am participat şi eu, s-a emis Hotărârea de Guvern prin care au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici. Şi în momentul acesta, Cartierul SAGRICOM, etapa a doua, cu 146 de locuinţe, are aprobată suma de 42 de milioane de lei. Mai mult, vă spun că, pentru anul în curs, 2021, Ministerul Dezvoltării a aprobat şi 22 de milioane de lei, credite de angajament, cu care se pot încheia contracte în vederea finalizării cartierului”, a precizat directorul general al ANL, Adrian Chiţescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Olanda caută căpşunari 141 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European prin EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 141 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Norvegia – 92 locuri de muncă pentru: operator CNC, dulgher, lucrător în producţia de crabi, maseur terapeut, bucătar, cercetător principal/superior, inginer/ inginer principal/ operator în cadrul controlului proceselor nucleare, mecanic motociclete, […]