Direcţia Silvică Dâmbovifa se menţine în topul subunităţilor Romsilva

0 0

Cu puţin înainte de sfârşitul anului, dr. ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a prezentat câţiva dintre indicatorii economici şi tehnici, care plasează unitatea printre primele din ţară.
Chiar dacă, în comparaţie cu alte direcţii, DSD administrează o suprafaţă mai mică de fond forestier, anul acesta a fost atinsă o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei, profitul rezultat fiind de 3,5 milioane de lei. Acest lucru a fost posibil printr-o activitate susţinută, prin care Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit să exploateze, în regie proprie, peste 40% din cota de 148.500 mc de masă lemnoasă recoltată şi valorificată din pădurile proprietate de stat. Directorul Costel Preda a ţinut să precizeze că această cantitate de masă lemnoasă a fost pusă la dispoziţia UAT-urilor, prioritară fiind aprovizionarea populaţiei cu lemne de foc.
Rezultate peste cifrele programate au fost obţinute la recoltarea şi valorificarea frunctelor de pădure şi ciupercilor, dar mai ales la lucrările de regenerare a pădurilor. Au fost efectuate împăduriri pe 195 de hectare faţă de 74 ha programate şi lucrări de îngrijire, degajări, curăţiri şi rărituri pe 2700 hectare, ceea ce înseamnă un plus de 24% faţă de programul propus.Toate aceste realizări au permis conducerii Direcţiei Silvice Dâmboviţa să achite integral drepturile salariale şi să asigure echipamentul necesar, conform contractului colectiv de muncă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cupa României S-au calificat 10 echipe din Promoţie şi 9 din Onoare

După ce s-a terminat turul, echipele din Promoţie şi Onoare au mai disputat două etape de Cupa României, pe 4 şi pe 10 decembrie. Nu au participat echipele AS Butimanu, Avântul Produleşti, Corona Costeşti de Vale şi Gloria Măneşti, echipe care au abandonat ori s-au retras din campionat. Au obţinut […]