„Dincolo de Aparenţe”

0 0

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarele Mărgineni şi Târgşor, au organizat întâlniri interactive cu elevii de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” şi cei de la Liceul Tehnologic din Pucioasa.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
Trei persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru comiterea de furturi, trafic şi consum de droguri şi infracţiuni informatice le-au împărtăşit minorilor experienţele de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.
Copiii au fost informaţi despre riscurile pe care le poate avea mediul virtual şi despre măsurile ce pot fi adoptate pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice, despre importanţa anturajului, acestora fiindu-le prezentate şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de droguri sau substanţe interzise.
De asemenea, elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a vic-timizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele violenţei şi a delincvenţei juvenile.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încep înscrierile la clasa pregătitoare

Prin ordin de ministru au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, prima etapă urmând să înceapă pe 8 martie. Astfel, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusive. La […]