Din toamna viitoare, elevii vor avea mai puţine ore de curs

A fost promulgată şi va intra în vigoare, din toamna viitoare, legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din pla-nurile-cadru de învăţământ este, în medie, 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal.
Potrivit aceluiaşi act normativ, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”. Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată prin introducerea un nou articol, care urmăreşte combaterea fenomenului de bullying: „În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”.
Până la promulgare, legea prevedea că numărul de ore minim şi cel maxim sunt stabilite de ministrul Educaţiei prin ordin de ministru. Astfel, în acest an şcolar, elevii de la clasa pregătitoare învaţă 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opţional), cei de la clasele I, a ll-a şi a lll-a au minimum 20 -maximum 21 de ore, iar la clasa a lV-a elevii au minimum 21 de ore şi maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a Vl-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a Vll-a au 31-33 de ore, iar clasa a Vlll-a are 31-34 ore pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSŞ TÂRGOVIŞTE, VICTORIE LA ALEXANDRIA

Liga l rezervată fetelor a programat în acest weekend meciurile etapei a lX-a, o rundă în care a continuat duelul de la distanţă dintre fruntaşele Fortuna Becicherecu Mic şi „U” Olimpia Cluj. Dacă multipla campioană a României şi-a continuat parcursul fără greşeală din ultimele patru etape contabilizând a cincea victorie […]